Kruta usoda

Pevka Tajči zbira denar za bolnega moža

pk
1. 3. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na valentinovo sta izvedela za raka.

Facebook
Zakonca Cameron sta iskreno spregovorila o bolezni in zaprosila za pomoč.

Hrvaška zabavna pevka Tajči skupaj z možem Matthewom prosi za pomoč. Potrebujeta denar za zdravljenje.

Tatjana Matejaš Cameron, večini bolj znana kot Tajči, je bila v poznih 80. in začetku 90. let prejšnjega stoletja glasbena senzacija, ki smo jo navdušeno spremljali in poslušali tudi pri nas. Šestinštiridesetletnico, ki od leta 1991 prebiva v Ameriki, pa je doletela družinska tragedija. 

Njen mož, Američan Matthew Cameron, je zbolel za pljučnim rakom, vrste adenokarcinom. Glede na to, da so se osredotočili na njegovo zdravljenje, je Tajči, ki so ji na glasbeni poti pomagali njeni trije sinovi, opustila pogoste koncerte turneje, saj si je družina želela biti skupaj.

Facebook
Tajči in Matthew Cameron imata tri mladoletne sinove, stare od 11 do 16 let.

Ne zmorejo sami

Ker so se s tem skrčili njihovi prihodki, ki pa jih nujno potrebujejo za življenjske stroške in plačilo zdravljenja, so se odločili, da za pomoč prosijo javnost. Družina Cameron se je tako s svojo zgodbo obrnila na uporabnike spleta, kjer je zapisala svojo prošnjo. Svoje besede je v njej strnil tudi oboleli Matthew. »Poln sem življenja in se nameravam boriti proti raku z vsem, kar je na razpolago; z medicino, zdravo hrano, ljubeznijo in čudeži,« je zapisal.

Kaj storiti

Tajči z možem in tremi sinovi, 16-letnim Dantejem Xavierjem, 14-letnim Evanom Amadeusom in 11-letnim Blaisom Ludvigom, tako prek interneta prosi, da vzpostavite kontakt z njimi in jim pomagate tako, da podprete Matthewovo firmo Stromlight Pictures, ki se ukvarja z videoprodukcijo, ali pa najamete Tajči za glasbeni nastop, vodenje, pisanje ali navdihujoče govorništvo. Tajči se namreč že nekaj let poleg glasbe ukvarja tudi z duhovnostjo in osebno rastjo, o čemer predava in piše. Več na: wakingupinamerica.net.