Pokoj

Se slavni igralec res poslavlja?

A.K.
18. 1. 2017, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po 60 letih dolgi karieri se Jack Nicholson poslavlja od kamer in odhaja v pokoj.

Profimedia

Igralčev prijatelj, s katerim je igral v filmu Goli v sedlu, Peter Fonda, je razkril, da se Jack ne namerava več vrniti k igri. »Mislim, da je šel Jack v pokoj. Ne želim govoriti v njegovem imenu, ampak on je res veliko naredil tekom svoje kariere in zdaj finančno dobro stoji,« je dejal Peter.

79-letnik je v svoji šestdesetletni karieri osvojil tri oskarje, nominiran pa je bil za kar 12 oskarjev. Osvojil je tudi sedem zlatih globusov in dobil nagrado Cecil B. DeMille leta 1999 za poseben doprinos k filmu.

Nedavno je izjavil, da mu staranje pomaga pri tem, da postaja vedno boljši človek. »S staranjem sem postal boljša oseba, saj sem izgubil moč zapeljevanja. Stvar je v ravnotežju, le treba se je navaditi na stvari, kako stojijo,« je dejal Nicholson, ki zdaj priznava, da ženskam ni več tako privlačen, kot jim je bil nekoč. Jack je namreč znan po tem, da je pravi ženskar in zabavljač. »Žensk ne morem več osvajati, ne zdi se mi prav pri teh letih.«

Zvezdnik pa v resnici ni tako samozavesten, priznal je celo, da je pogosto dvomil vase. »Takoj, ko sem dobil vlogo, sem se sekiral, ali sem res pravi igralec za takšno vlogo, ali jo sploh lahko izpeljem,« je bil iskren Jack. A vendar je vsakokrat svojo nalogo izpeljal tako, kot je treba. Igral je v mnogih odličnih filmih in mi ga bomo zagotovo pogrešali.

Morda o njem še niste vedeli, da mu je bilo kot mladeniču ponujeno delo asistenta Williamu Hanna in Josephu Barberi, umetnikoma, ki sta ustvarjala slavne risanke mačka Toma in miška Jerryja.