MIKLAVŽ

Ranko Babić: Moja hčerka si letos želi samo sladkarij

K.A.
5. 12. 2016, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V prazničnem decembru vsi razmišljamo o tem, kaj bi podarili svojim najdražjim. Priljubljeni slovenski igralec in komik, Ranko Babić, nam je razkril kaj bo za Miklavža dobila njegova hčerka.

Carmen Leban
Ranko Babić z družino.

Ranko Babić, ki navdušuje v seriji Ena žlahtna štorija, pravi, da v njegovi družini praznujejo prav vse decembrske dobre može, priznava pa, da bo imel letos pri njih Miklavž še prav poseben čar. "Moja hčerka je stara pet let in jo malo odvajam od vsega tega sladkorja, zato se letos zelo veseli Miklavža. In zdaj, ko je videla, da bo dobila čokolado, je to za njo najboljše možno darilo. Zelo je vesela, da se bo končno napolnila njena omarica s sladkarijami, ker trenutno nima nobene čokolade in misli, da je kaznovana. Zato že komaj čaka na Miklavža. Trenutno jo igrače sploh ne zanimajo. Ko sem jo vprašal, kaj bi imela raje, je takoj rekla sladkarije. Zato mislim, da bo letos hčerka prav Miklavža najbolj vesela," v smehu pove ponosni očka in hitro poudari, da so v njihovi družini darila skromna, saj jim je bolj pomembno to, da se družijo in kvalitetno preživijo prosti čas. "Sicer pa mi učimo svojega otroka skromnosti. Tako pri nas ni nekih računalnikov, dragih telefonov in česa podobnega. Midva z ženo porabiva za Božička tam od 20 do 30 evrov za darilo, mi res ne pretiravamo. Tudi sicer imamo v družini dogovorjeno, da je to čim bolj normalen proračun, tam od 15 pa do 20 evrov. Če otrok ni vesel igrače za 20 evrov, potem si je tudi ne zasluži za 100 evrov. Moja hčerka je zelo skromna, res ni zahtevna, to je treba povedati."

Se pa Ranko še dobro spominja svojih otroških dni, ko je komaj čakal, da je Miklavž potrkal na vrata. "Miklavž je pri nas doma najbolj skromen. Ko sem jaz odraščal, je bil Miklavž najmočnejši, zdaj je pa Miklavž najbolj skromen. Verjetno je bilo tako tudi zato, ker je moja mami v tovarni dobila nekakšne bone in je potem lahko kupila stvari ceneje in smo že na začetku decembra dobili igrače in vse ostalo. Zato je bil v mojem otroštvu Miklavž najmočnejši," je še dodal.