Lady Di

Razkrite skrivnosti princesinih pričesk

sn
17. 11. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Težko je najti dobrega frizerja, ko pa ga najdemo, ga nikoli več ne zamenjamo. Tudi princesa Diana je bila do smrti zvesta Samu McKnightu.

Profimedia
Prva pričeska, ki jo je Diani ustvaril Sam, je še vedno občudovana.

Profimedia
Diana se je znašla in svojemu frizerju večkrat prinesla kar fotografije s pričeskami, kakršne si je želela. Pazila pa je, da so bile vse njegovo delo

Princesa Diana je večino svojega življenja preživela pod drobnogledom javnosti, ta jo je spremljala na vsakem koraku. Posebno pozornost je posvečala njenim modnim izbiram, pa tudi pričeskam, za katere je bil zaslužen frizer Sam McKnight. Ena od pričesk je ustvaril za priložnost, ko je Lady Di krasila naslovnico francoske kultne revije.

Frizerjeva izpoved

»Fotografija Diane v beli obleki je nastala, ko sem sodeloval s francoskim fotografom Patrickom Demarchelierjem. Takrat so mi dejali, da snemamo nekaj zelo pomembnega za revijo Vogue, in pomislil sem, da bi to lahko bila Margaret Thatcher, a takrat je na snemanje prišla princesa Diana. S pomočjo sponk za lase in tiare sem naredil kratko pričesko,« je povedal Sam za Daily Mail, nato pa razkril, kako je lažna pričeska postala prava.

Dobra poteza

»Kmalu po tem me je vprašala: 'Kaj bi naredil z mojimi lasmi, če bi imel povsem proste roke?' Počutil sem se pogumnega in sem odgovoril: 'Ostrigel bi jih.' Takoj je bila prepričana, da je to dobra poteza. 'Naredimo to,' je dejala. In takoj sem ji postrigel lase. Niti pomislil nisem, kaj se bo nato zgodilo,« je povedal Sam. In zgodila se je prava medijska norišnica. Nova pričeska princese Diane je postala novica na naslovnicah medijev, novinarji pa so več tednov kampirali pred hišo Samovih staršev v upanju, da bodo dobili izjavo.

Profimedia
Njen navdih, manekenka Linda Evangelista.

Odmik od čelad

Vse članice britanske kraljevske družine so bile v tistem času zveste tradicionalnim pričeskam, ki so jih v žargonu imenovali čelada in jih je odobravala britanska monarhija. Natupirana trajna z velikim volumnom je brez potrebe dodajala leta mladi princesi, zato je Sam z zadovoljstvom spremenil njen videz.

Njena nova, kratka pričeska je postala hit. »Nosili so jo vsi, to je bil pravi odgovor na pričeske iz 80. let, deloma zaradi nekoliko športnega in androgenega videza, zaradi princese Diane pa je imela tudi pridih ženstvenosti,« opisuje frizer.