Zabava

Princesa Diana enkrat prej že ušla smrti

mv
31. 7. 2015, 20.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Približuje se dan, ko bo minilo natanko 18 let, odkar je v prometni nesreči v Parizu umrla princesa Diana. Mediji objavljajo različne podrobnosti njenega življenja, ki govorijo celo o tem, da se je princesa pred tragično nesrečo v pariškem predoru enkrat prej že uspešno izognila atentatu.

Facebook

O smrti princese Diane kroži veliko teorij, tudi take, ki pravijo, da se je Diana naveličala vdorov v zasebnost in uprizorila lastno smrt, do tistih, ki so prepričani, da je kraljica ljudskih src umrla zaradi skrbno načrtovanega napada Irske republikanske armade (IRA).

Princesa Diana je 31. julija 1997 umrla med begom pred paparaci v pariškem predoru. To je vsaj uradna zgodba, a mnogi so prepričani, da je resnica o smrti kraljice ljudskih src povsem drugačna. Ni bilo namreč prvič, da so princeso želeli ubiti.

Ob bližajoči obletnici njene smrti se je oglasil tudi bobnar britanske skupine Duran Duran Roger Taylor, ki trdi, da so skupaj s princeso skoraj umrli že leta 1983. »Bil je 20. julij 1983 in naši oboževalci so se zbrali na dobrodelnem koncertu v londonskem gledališču Dominion Theatre. Tudi princesa Diana s tedanjim možem in prestolonaslednikom, princem Charlesom, Eden od aktivistov je dan prej že našel ustrezno veliko zidno odprtino v neposredni bližini kraljeve lože in nameraval je vstopiti z dvorano z desetimi kilogrami eksploziva, naravnati časovno stikalo in pobegniti. Na njegovo smolo so organizatorji to prej odkrili in mu to preprečili. Za načrt smo izvedeli šele leta pozneje, morda sredi devetdesetih let, a to kljub temu ni zmanjšalo groze ob misli, kaj bi se lahko zgodilo. Hoteli so ubiti, vse,« pravi glasbenik. Atentat na skupino naj bi IRA poskusila narediti še enkrat med poletom skupine iz Londona v Blackpool, a so se tudi takrat izmazali. Princesa Diana pa ni imela te sreče, saj se je njena pot tako ali drugače med begom pred paparaci končala v romantičnem Parizu.