Zabava

Kronski princ Leka je oddan

sn
15. 10. 2016, 15.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V albanski prestolnici Tirana se je preteklo soboto, 8. oktobra, zbralo toliko kraljevih glav kot še nikoli v zgodovini. Edini neposredni potomec zadnjega kralja Zoga je namreč pred oltar popeljal svoje dolgoletno dekle.

Profimedia
Obred je potekal razkošno, kot se za kraljevske glave spodobi, vnesli pa so tudi albansko tradicijo.

Profimedia
Ob princu Leki in princesi Elii se je zbralo plemstvo 20 evropskih družin.

Svečana poroka je bila prva aristokratska po letu 1939, ko so italijanske sile Albanijo zasedle. Iz pozabe se je albansko plemstvo vrnilo šele po padcu komunizma leta 1990 in od takrat uživa med ljudmi izjemno priljubljenost. Prav princ Leka in njegova srčna izbranka Elia med ljudmi žanjeta največ simpatij, saj sta v resnici kot par iz pravljice.

Oboževan par

Postavni princ Leka (34) je končal britansko vojaško kraljevo akademijo Sandhurst in že več letu službuje v svoji domovini kot svetovalec albanskega zunanjega ministra. Lepa Elia Zahira (33) je na pariški akademiji doštudirala igro ter se kot pevka in gledališka igralka takoj zavihtela na prestol najbolj oboževane umetnice.

Ljubezenska zgodba

Profimedia
Od zaroke do poroke je preteklo šest let.

Zaljubljenca sta se spoznala v Tirani pred osmimi leti in se nato zaročila že leta 2010 v romantičnem Parizu, a sta na nešteta vprašanja, kdaj bosta končno stopila pred oltar, vedno zadržano odgovarjala, da jima zmanjkuje časa in pojasnjevala, da kljub temu, da njuna ljubezen ni uradno zapečatena, ni nič manjša. Šele pred dvema mesecema sta javnosti sporočila datum poroke in se šele takrat tudi začela nanjo pripravljati.

Vse je lepo teklo

Čeprav so se priprave na veličastni dogodek začele pozno, je vse teklo kot namazano. Poročnega obreda in slavja so se udeležili člani več kot 20 evropskih plemiških družin, o pomembnosti dogodka pa pove tudi prisotnost španske kraljice Sophie, ki pri potrjevanju vabil velja za zelo muhasto.

Profimedia