SPRIJAZNIL SE JE

"Pripravljen sem na smrt"

M.V.
14. 10. 2016, 22.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Legendarni glasbenik Leonard Cohen je za ameriške medije spregovoril o tem, da je pripravljen na smrt in čuti, da se bo kmalu poslovil od tega sveta.

Reuters
Cohena skrbi, da mu pred smrtjo ne bo uspelo dokončati vseh nedokončanih pesmi v arhivu.Leonard Cohen

Leonard Cohen bo konec oktobra izdal novi album You Want It Darker. Dvomi pa, da mu bo pred smrtjo uspelo dokončati vse pesmi, ki še čakajo v predalu.

Septembra je dopolnil 82 let, in čeprav bo v prihodnjih dneh izdal že svoj tretji album v zadnjih šestih letih, je v mislih že pripravljen na odhod s tega sveta.

»Pripravljen sem umreti. Upam le, da ne bo preveč neprijetno. To je to od mene,« je priznal v intervjuju za New Yorker in novinarju zaupal, da ima doma še ogromno nedokončanih pesmi, za katere misli, da mu jih ne bo uspelo dokončati. »Imam še precej dela. Poskrbeti moram za posle. Velika sprememba zdaj je bližina smrti. Sem urejen tip človeka. Rad dokončam vse obveznosti, če le lahko. Če ne morem, je tudi to okej. A moj naravni nagon je, da dokončam stvari, ki sem jih začel,« je pojasnil legendarni glasbenik, ki je v Sloveniji nazadnje nastopal leta 2013.

Njegovi glasbeni kolegi so povedali, da Cohen nikakor ne bo več šel na turnejo. »Morda se bo odločil za en sam nastop, na festivalu ali za kakšno posebno priložnost. Kaj več ne,« menijo.

V življenju ima srečo

Cohen je sicer novinarju povedal tudi, da se zaveda, kakšno srečo ima v življenju. »Iz nekega čudnega razloga se mi za zdaj um še ni sfižil. Imam pa tudi srečo z oporo: moja hčerka in njeni otroci živijo v spodnjem nadstropju, moj sin pa dve ulici stran. Izjemno srečo imam. Imam asistentko, ki je predana in vešča, imam prijatelja ali dva, ki mi bogatita življenje. Tako da mi, na neki način, nikdar ni bilo bolje ...« je zaključil.