VISOKA ČAST

Roker postal vitez

S.N.
14. 10. 2016, 21.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po Micku Jaggerju, Eltonu Johnu in Paulu McCartneyju je med plemiče stopil še Roderick David - Rod Stewart. V viteza britanskega imperija ga je povzdignil britanski princ William.

Profimedia
Rod Stewart v družbi soproge Penny Lancaster in najmlajših dveh sinov, desetletnega Alastairja Wallacea in petletnega Aidena Patricka.

Ustvarjanje glasbe in dobrodelna dejanja so rokerju prinesla častni naslov.

Rod je dejal, da se je medtem, ko je poklekal pred bodočega angleškega kralja, počutil neznansko lepo – kot v sedmih nebesih. Verjetno se je dobro počutje še stopnjevalo, ko mu je princ William kot prvi čestital in mu zaželel še dolgo in uspešno glasbeno kariero.

Profimedia
Njegovo uradno ime je po novem sir Roderick David »Rod« Stewart.

Čaščenje rojstnega dne

Rod Stewart, glasbenik: "Zdaj sem na točki, ko si v svoji glasbeni karieri ne bi mogel želeti prav ničesar več."

Povzdigovanje v plemstvo je še del praznovanja in priložnosti, ki sodijo h kraljičinemu devetdesetemu rojstnemu dnevu. Rodovi zaslugi, da si je visoko odlikovanje prislužil, pa sta njegovo dolgoletno izjemno glasbeno ustvarjanje in velika angažiranost pri dobrodelnosti vseh oblik.

Na slovesnost v Buckinghamsko palačo je 71-letnik prišel v družbi soproge Penny Lancaster in najmlajših dveh sinov, desetletnega Alastairja Wallacea in petletnega Aidena Patricka.

Profimedia
Najslovesnejši trenutek dogodka: poklek pred princa, da mu podeli častni naziv.

Za zakon z manekenko Penny, ki je njegov tretji in traja od leta 2007, Rod pravi, da bo trajal večno. Pred njo je bil poročen z lepoticama Alano Hamilton in Rachel Hunter, skupaj pa ima kar osem otrok.

Profimedia
Imenitnemu dogodku je sledilo tudi nekaj minut klepeta s kraljico Elizabeto.

»Vse je popolno, moje življenje je kot pravljica. Žal mi je samo, da moja mama in oče nista več živa, da bi spoznala vse svoje vnuke in vnukinje in bila poleg, ko sem prejel kraljevo odlikovanje in naziv sir,« je malce ganjeni glasbenik izjavil pred novinarji.