Modra kri

Princ Harry vse počne po svoje

sn
10. 10. 2016, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes je za britanski mladi kraljevi trojček princa Harryja in Williama ter njegovo ženo Kate poseben dan. Deseti oktober je namreč posvečen duševnemu zdravju, oni pa so na tem področju že leta zelo aktivni.

Profimedia
Kampanjo za duševno zdravje princ Harry vodi po svoje.

Profimedia
Okoli Harryja je vedno gneča, vsi si želijo biti v njegovi družbi, ker je pač prijeten.

Profimedia
Najmanj zvezdniški princ med vsemi člani angleške družine je najbolj priljubljen med ljudmi.

Vsi trije predstavniki angleške modre krvi niso le ambasadorji, ki se zavzemajo za duševno zdravje ljudi, še posebej mladih, ampak so postali pravi aktivisti. Danes bodo ob svetovnem dnevu duševnega zdravja skupaj spregovorili tudi na svetovnem kongresu in prav njihov nastop je med najtežje pričakovanimi.

Tisti, ki so trojček med prizadevanjem za boljši jutri videli v živo, v en glas trdijo, da svojega dela ne jemljejo kot uradne dolžnosti, temveč so mu vsak po svoje srčno predani.

Občudovani mladenič

Medtem ko Kate in William redno obiskujeta ljudi in ustanove, je Harry ubral drugačno pot. Kampanjo za dobro duševno zdravje vodi po svoje – brez kakršnegakoli sprenevedanja.

Promovira se s svojim načinom življenja, ki je od nekdaj zaznamovan s športom. »Športno udejstvovanje spreminja življenje na bolje. Vedno in vsakomur,« rad izjavi in sam s svojo fizično podobo in večno dobrovoljnostjo je tudi dober zgled, da je res tako.

Da se z dobro voljo zmore vse, je dokazal tudi ta konec tedna, ko je prišel spodbujat mlade na lordskih igrah v Londonu in jih hkrati tudi povabil, da 10. oktobra poskušajo vsak po svoje pripomoči k boljšemu duševnemu zdravju, tako lastnemu kot svojih bližnjih. 

Profimedia
Igre so bile sicer šaljive, a princ se je trudil, kot bi šlo čisto zares.