Turneja po Kanadi

Siva jopica postaja legenda

sn
6. 10. 2016, 22.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Garderoba vojvodinje Cambriške je bila na osemdnevni turneji po Kanadi izpostavljena prav toliko kot vsebina obiska, saj je Kate Middleton navsezadnje modna ikona tega desetletja.

profimedia
Vojvodinja Kate uživa v kakovostnih materialih, modna oblikovalka Bojana pa jih dosledno uporablja za svoje izdelke.

A v Srbiji in Kanadi Katina garderoba, ki jo podpisujejo najbolj znani in najdražji kreatorji na svetu, ni požela največjega zanimanja. Razumljivo, saj so lahko po prsih potrkali kar sebe. Kate si je za obisk gora na hladnem Jukonu namreč nadela sivo jopico iz alpake, najfinejše volne perujskih lam, kanadske modne oblikovalke srbskega porekla Bojane Sentaler Nikolić, ki ima v Torontu svojo blagovno znamko Sentaler.

Oblačila, ki jih kreira Bojana Sentaler Nikolić, so izjemno kakovostna, poleg tega pa ročno izdelana in prilagojena podobi sodobne ženske.

Neverjeten učinek

Takoj ko se je Kate pojavila v javnosti v dolgi jopici s specifičnimi rebrastimi rokavi, so Kanadčani prepoznali svoj izdelek. O mladi Bojani so se razpisali tako v kanadskem dnevniku Toronto Star kot v nacionalnem magazinu Meklins, ki izhaja že več kot sto let. Rezultat je bil viden takoj: vse jopice Sentaler, ki sicer dosegajo ceno 1200 dolarjev, so bile v enem dnevu razprodane, saj si vse ženske in dekleta želijo biti vsaj v nečem podobne karizmatični vojvodinji.

Bojana spregovori

svet24
Kreatorka je izjemno počaščena, da Kate nosi njen izdelek.

»Kate Middleton je mednarodna ikona stila, zato sem izjemno počaščena, da nosi model Sentaler. Še posebej me veseli, da je iz moje kolekcije izbrala prav jopico z rebrastimi rokavi, ki je postala nekakšen zaščitni znak moje firme. Nosila jo je s pravo poduhovljenostjo in eleganco … in res ne bi mogla biti srečnejša,« je ponosna in ganjena spregovorila Bojana, ki je s pravim umetniškim zanosom opisala tudi materiale zdaj že legendarne jope: »Tako siva jopa kot vse druge iz moje kolekcije so izdelane iz naravnih materialov, največ iz volne alpaka, ki jo dajejo perujske lame, ki se pasejo na višini 5000 metrov. Zaradi takih vremenskih razmer je volna veliko toplejša in mehkejša, a žal tudi precej dražja od običajne. Ima pa alpaka še eno pomembno prednost: ne vsebuje lanolina, kar oblačilo naredi hiperalegeno in je primerno za ljudi z najbolj občutljivo kožo.«

Bojanina pot

Dvaintridesetletna Srbkinja je rojena v Beogradu, v Kanado se je z družino preselila kmalu po svojem osmem rojstnem dnevu. V šoli je bila med najboljšimi, diplomirala pa je iz poslovnih ved na univerzi York v Torontu. Medijsko in marketinško prakso si je nabirala v Dubaju in na Bližnjem vzhodu, a se je pozneje posvetila svoji največji ljubezni – modnemu oblikovanju. K temu jo je spodbudilo tudi osebno srečanje s Karlom Lagerfeldom, ki je njen veliki vzornik.

Sicer pa je leta 2009 ustanovljenemu Sentalerju in seveda Bojani veliki met uspel šele lani, ko je beli plašček iz alpake na predsedniški zaprisegi svojega moža Justina nosila prva dama Kanade Sophie Gregoire Trudeau in pozneje na eni od rdečih preprog še zvezdnica Kim Catrall.