Novi fosili

Rajko Dujmić: »Ni mi žal, da sem udaril ženo!«

mv
26. 9. 2016, 20.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hrvaški glasbenik Rajko Dujmić, ki ga poznamo predvsem kot ustanovitelja skupine Novi fosili, je leto dni po incidentu, v katerem je udaril ženo, priznal, da fizičnega nasilja ne obžaluje.

Arhiv Svet24
Rajko se trenutno zaradi družinskega nasilja zagovarja na sodišču.

Rajko Dujmić trenutno veliko časa preživi na sodišču, saj se je začelo sojenje za incident, v katerega je bil glasbenik vpleten septembra lani. Sodišče še vedno ugotavlja, kaj natanko se je na dan, ko naj bi Dujmić fizično napadel ženo Snježano, zgodilo.

Pod vplivom alkohola se je znašal nad ženo Snježano.

Član priljubljene skupine Novi fosili je vmes nekaj časa preživel celo v zaporu v Remetincu, kjer se je pod prisilo odvajal odvisnosti od alkohola. Na obtožniški klopi je brez zadržkov priznal, da se ne počuti krivega, da se je fizično znesel nad ženo, potem ko sta se sprla.

Spomnimo … 

Neuradno naj bi Dujmić ženo s pestjo udaril v glavo, po prepiru in pretepu pa sta oba končala v bolnišnici. Par se je sprl v stanovanju v zagrebškem predelu Maksimir, nasilju pa naj bi botroval tudi alkohol. Policijo je zaradi hrupa poklical sosed, ki je rekel, da se je bal, kako bi se prepir končal, če ne bi posredovali možje v modrem.

V tistem obdobju je Rajko preživljal težke čase, saj je bil v sporu z ostalimi člani Novih fosilov, zato je veliko pil, pri tem pa se pogosto znašal nad ženo. Po aretaciji so ga poslali na prisilno zdravljenje odvisnosti in glasbenik je za hrvaške medije povedal, da je zadovoljen z rezultati strokovne pomoči. Zakaj ne obžaluje fizičnega napada na ženo, pa še ni razložil.

splet
V času incidenta se je prerekal tudi z ostalimi člani skupine Novi fosili in bil zato pod velikim pritiskom.