Intervju

Deloholik lene sorte

Sonja Javornik
26. 9. 2016, 07.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V teh dneh se glasbenik Uroš Perić, ki je poznan tudi po svojih imitacijah Raya Charlesa, potepa naokrog – tudi po Franciji, kjer nastopa na kar dveh jazzovskih festivalih. Mi pa smo ga ujeli še pred odhodom v svet in se pogovorili o malo bolj osebnih stvareh.

Žiga Koritnik
Odkar je dobil sina, je ugotovil, da ni več časa za egoizem, torej je on na prvem mestu.

Kako se počutite v svoji koži?

Dobro … delam glasbo, ki ni trenutno v modi, a sem ogromno naredil, doma imam dekle in sina, od katerih prejemam ljubezen in toplino, tako da sem srečen. In da ne pozabim – imam tudi velik krog dobrih prijateljev in prijateljic.

Ali znate lenariti?

Uroš je hvaležen staršem, da sta mu dala hrbtenico in razumevanje.

Čeprav sem deloholik, znam tudi lenariti. Če odkrito povem, sem bolj lene sorte. Perfekcionist sem samo glede glasbe, vse ostalo jemljem bolj lahkotno, zato si lahko privoščim tudi lenarjenje.

Vam je kdaj žal, da niste dali prednosti družinskemu življenju pred delom?

S tem se borim že vrsto let. Ko sem na turneji in sta telo in psiha že krepko utrujena, izčrpana, si želim, da bi bil raje doma s svojimi, ampak isto se mi zgodi, ko sem nekaj dni doma in me vleče nazaj na pot, na oder, med glasbene prijatelje v glasbo.

Vam je težko določiti prioritete ali vedno natanko veste, kaj je pri vas na prvem mestu?

Čeprav se mogoče za koga grdo sliši, je dejstvo, da je zame glasba vedno bila na prvem mestu. Če sem tam dal vse in sem bil zadovoljen, sem bil potem povsod. To je pri meni zelo povezano. A odkar sem dobil sina, sem ugotovil, da ni več časa za egoizem, torej je on na prvem mestu.

Koliko ste na tekočem s politiko?

e pred kakim desetletjem sem jo ogromno spremljal, zdaj pa odkrito povedano nič. In se tudi bolje počutim. Redko kdaj sploh pogledam dnevnik na primer.

Ali reciklirate?

Uroš Perič. glasbenik: "Kakšna kozmetika, lepo vas prosim! Ne pustim niti, da mi nanesejo puder, čeprav se koncert snema!"

Da. Moram reči, da sem potreboval kar dosti časa, da sem to sprejel, čeprav sem se s tem srečeval, ko sem igral v tujini, že veliko prej, preden je to prišlo k nam.

Koliko kozmetičnih izdelkov uporabljate dnevno?

Pri tem sem zelo slab … Ne pustim niti, da mi nanesejo puder, čeprav se koncert snema. Uporabljam pa moške parfume. Tega sta me naučila dedi in oče že pri šestnajstih.

Kaj bi danes našli v vašem hladilniku?

Moj hladilnik je vedno nabito poln. Salame, klobase, siri, paštete, zelenjava, gorčica, majoneza, ajvar, kečap, raznorazni sirni namazi, kisla smetana, mleko, vino za kuhanje, vino za pitje, domače marmelade, domača jajca, ocvirki, mast in še ogromno ogromno … Vedno kupim, preden kaj zmanjka.

Za kaj ste najbolj hvaležni staršem? 

Za vso ljubezen, ki sta mi jo dala, nežnost, da sta mi dala smer v življenju, da nisem nikdar preveč zavil ne levo ne desno, ampak sem se vedno znal vrniti. Hvaležen sem tudi, da sta mi dala hrbtenico in razumevanje. Imel sem prelepo otroštvo in se velikokrat spominjam lepih dogodkov.

***POUDAREK: Uroš je hvaležen staršem, da sta mu dala hrbtenico in razumevanje. CITAT: Uroš Perič. glasbenik Kakšna kozmetika, lepo vas prosim! Ne pustim niti, da mi nanesejo puder, čeprav se koncert snema! SLIKA: Odkar je dobil sina, je ugotovil, da ni več časa za egoizem, torej je on na prvem mestu.***