Intervju

Frenk Nova našel smisel življenja

Sonja Javornik
26. 7. 2016, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Priljubljeni glasbenik Frenk Nova, ki nas je s svojimi preobrazbami navduševal v oddaji Znan obraz ima svoj glas, nam je zaupal, zakaj ima vedno vsaj pol tanka bencina polnega, pa tudi to, brez česa se nikoli ne odpravi od doma, saj želi biti pripravljen na vse mogoče situacije.

Facebook
Najbolje se počuti, ko ima izklopljen telefon in uživa na svoj način.

Ste kaj pozabljivi? Si morate zapisovati svoje obveznosti ali si jih zapomnite?

Mislim, da nisem pozabljiv, ravno zato si stvari beležim in zapisujem. Sicer imam vse v glavi in mi je samo v breme. (smeh) Ker imam veliko različnih obveznosti, je nujno, da si jih zapišem, tako se tudi lažje organiziram in učinkovito izkoristim prosti čas, kar je bistvo življenja.

Frenk Nova sladoledu:

"Moja najljubša okusa sta tiramisu in lešnik."

Kaj imate vedno v hladilniku?

Sojino mleko, kakšno odprto konzervo fižola ali koruze, odprto pasjo hrano. Kumare, papriko, jajca, svežega piščanca za pripravo. Sojino omako. Kako pivo ali odprto buteljko rdečega vina. Hren v kozarcu.

Brez česa se ne odpravite od doma?

Brez svojega »sportbilly« nahrbtnika, kjer imam ob strani vedno pol bidona vode, proteinsko čokoladico in ploščico uravnoteženega obroka (presno). Tu so še žvečilni gumiji, kondomi, tablete za glasilke in kak aspirin C, če me kak prehlad preseneti na poti in grem takoj v akcijo.

Pop TV
Frenk Nova kot Zucchero.

Ste ostali kdaj brez bencina ali imate tank vedno vsaj do polovice poln?

Sem, ko sem bil mulec in sem šel na »špil«. Mislim, da je bil pokvarjen števec in je kazalo, da je še pol bencina notri. Tank imam večinoma vedno vsaj do polovice poln, tako se ob pomanjkanju časa ne ukvarjam še s tem. Pa tudi po »špilih«, ko se vračaš domov, ne izgubljaš časa s tankanjem.

Mediaspeed
Frenk Nova se je predstavil tako na Slovenski popevki in Emi kot na Melodijah morja in sonca

Kaj vas je od nove glasbe nazadnje navdušilo?

Moram reči, da je bila to slovenska pevka Raiven, ki je z minimalističnim nastopom naredila takšen vtis. Ekstravaganten videz in preprost komad, dobro odpet.

Imate raje tišino ali glasbo? Bi dlje zdržali v tišini ali v zelo glasnem lokalu?

Jaz ljubim kar oboje in glede na to, da spet živim v Loški dolini, si to lahko tudi privoščim. Dlje zdržim v tišini, zagotovo.

Katero knjigo bi priporočili prijateljem?

Mogoče Učbenik življenja Martina Kojca. Knjiga ni toliko obsežna, je pa zelo poučna in nam da misliti. Knjigo mi je pred leti podarila sestra in mi je žal, da je nisem že prej prebral, saj bi mi morda olajšala marsikatere odločitve v življenju.

Kdaj ste se najbolje počutili v svoji koži?

Jah, v svoji koži se najbolje počutim na odru, in ko imam manj kot 80 kilogramov. Kar pomnim, in spomin je še svež, sem se nazadnje izvrstno počutil na odru oddaje Znan obraz ima svoj glas.

Mediaspeed
Frenk Nova kot Joe Cocker

Ste radi zaljubljeni?

Rad sem zaljubljen. Kakšen dan v življenje, kakšen dan v kako »bejbo«, kakšen dan v glasbo … vsak dan v kaj drugega. (smeh)

Kdaj se najboljše in kdaj najslabše počutite?

Najboljše se počutim, ko imam izklopljen telefon, saj vse breme pade z mene in se lahko posvetim samo sebi in stvarem, ki so meni všeč. Najslabše pa, ko imam občutek, da noben okoli mene ne naredi nič in da moram vse narediti sam.

Na kaj ste najbolj ponosni?

Ponosen sem na svojo družino, ker so mi vedno stali ob strani. Od sina z družino do staršev, brata in sestre.