FESTIVAL

Tresla se je gora

Alesh Maatko
28. 6. 2016, 16.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Trije koncertni večeri, več kot 14 nastopajočih zasedb in več kot deset tisoč obiskovalcev je le delček vsega dogajanja na dobrodelnem rock festivalu, ki združi ljubitelje glasbe od blizu in daleč.

Matjaž Kosmač
Zasedba S.A.R.S. je poskrbela za udarni zaključek edinstvenega festivala.

Izkupiček 12. festivala je namenjen lokalni skupnosti in posameznikom.

Šentviška planota je pretekli vikend poskrbela za nepozabno kuliso in vsem zbranim na dvanajstem festivalu GorA RockA ponudila vse tisto, kar dela ta festival tako edinstven. Več kot 150 prostovoljcev je pripravilo pravi rockerski praznik, ki so ga zaznamovali odlični koncertni večeri in zabavno dnevno dogajanje.

Obiskovalci, ki so vsako leto deležni nizkih cen festivalskih vstopnic ter brezplačnega kampiranja, so letošnji četrtkov večer obiskali brezplačno.

Matjaž Kosmač
Zgodba petih ljubiteljev rock glasbe pod imenom I.C.E. se je začela pisati leta 2005, ko so vsak po svoje nadobudno zrli proti glasbenim izzivom.

Steve 'N' Seagulls, Hamo & Tribute2love, Super Action Heroes in Q2O so tako poskrbeli za »odbit« uvod, Siddharta, Mi2, Adam, Ansambl Ikebana in Prelude so dodali energijo za nor petkov večer, S.A.R.S., Big Foot Mama, I.C.E., Skeebeep in Ležeči Nebotičnik pa so udarno zaključili glasbeni del festivala.

Matjaž Kosmač
Skupina Mi2, ki je lani praznovala 20 let delovanja, je predstavila pesmi z albuma Čista jeba, ki je bil najbolje prodajana plošča leta 2014.

Dobro in pozitivno

GorA RockA dokazuje, da lahko prostovoljstvo in dobrodelnost povežeta ljudi, skrb za sočloveka in skrbnost pa sta zagotovili za vsesplošno razumevanje in pozitiven pogled v prihodnost. GorA RockA ni samo glasba in pestro dnevno dogajanje. GorA RockA za mnoge pomeni način razmišljanja in skupnost več tisoč ljudi, ki razmišljajo dobro in pozitivno.

Matjaž Kosmač
Člani srbske zasedbe S.A.R.S. so bili novinci na festivalu, vsekakor pa niso novinci za občinstvo, saj so imeli pretekla leta v Sloveniji in regiji več odmevnih koncertov.

Izpolnjen cilj

GorA RockA je nastala na ideji zasnovati dobrodelni rock festival z dosegljivimi cenami za obiskovalce in z željo, da s skupnimi močmi in prostovoljnim delom ustvarimo nekaj novega in uspešnega - za leto 2016 so si zastavili enak cilj, ki je bil še bolj izpolnjen.