NA TERENU

Oddaja iz vašega kraja!

Nejc Simšič
28. 6. 2016, 16.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ekipa oddaje Svet na Kanalu A bo tudi letošnje poletje vsak petek svoj studio preselila na glavne trge ali ulice izbranih mest, predstavila tamkajšnjo tradicijo in običaje, prebivalce in njihove posebnosti.

Kanal A
Gregor Trebušak je ostal brez vespe.

Za deset slovenskih krajev bo prihodnjih deset petkov prav posebnih.

Informativna oddaja Svet na Kanalu A bo vsak petek v juliju in avgustu postregla z rubriko Svet pri vas. To je poletna rubrika, ki čar studijskih luči in kamer vsak poletni petek pripelje v vaš kraj.

Od blizu boste videli, kako nastaja dnevna informativna oddaja, terenske ekipe se bodo po izbranem mestu potikale ves teden in vaša družba bo le pika na i.

Dober začetek

Gregor Trebušak, voditelj in urednik: "Če smo začeli v Ljubljani, potem moramo v Maribor, zato nas boste videli na Lentu, preostali kraji pa so prišli na vrsto zato, ker se bo tam letos poleti veliko dogajalo."

Ekipa oddaje Svet na Kanalu A je poletno rubriko začela v glavnem slovenskem mestu, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, kar je bilo več kot uspešno. »Prestolnico smo izbrali zato, ker je bil to dan, ko se je vsa Slovenija veselila 25. obletnice naše države, in ker je bila osrednja prireditev v Ljubljani, mi pa smo (tudi) o tem poročali.

In če začnemo v Ljubljani, potem moramo v Maribor, zato nas boste videli na Lentu, preostali kraji pa so prišli na vrsto zato, ker se bo tam letos poleti veliko dogajalo,« o poletnem popotovanju pripoveduje urednik oddaje Svet na Kanalu A Gregor Trebušak. Poleg Ljubljane in Maribora bodo obiskali še Beltince, Postojno, Novo mesto, Rezijo, Kranjsko Goro, Portorož, Kamnik in Ptuj, od koder bosta dnevno informativno oddajo vodila Gregor Trebušak in Nuša Lesar.