Ekskluzivno z Evrovizije

Lani klobase, letos le voda

Alesh Maatko
4. 5. 2016, 21.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Medtem ko je bil 2. maj v Sloveniji še praznično obarvan, so se v Stockholmu že začele prve evrovizijske vaje. A bolj kot z vajami smo se vsi bolj kot ne ukvarjali s prvim vtisom.

Alesh Maatko
Letošnji izbor bo potekal v priljubljeni areni Globe, ki sprejme do 16.000 obiskovalcev.

Seveda govorim o promocijskem materialu, ki ga prejmejo vse delegacije in mi novinarji. Če je lani »magična« torba s vsemi avstrijskimi dobrotami, klobasami in napolitankami pokala po vseh šivih, je letošnja precej bolj skromna, saj v njej najdemo poleg letošnjega programa le še pelerino, plastenko za vodo, ki je izjemno rožnate barve, in lak za lase. Kako da ne, Pesem Evrovizije je šov in za šov je pomembna tudi pričeska. In ko smo že pri rožnati barvi ... V Stockholmu se ne ukvarjajo s tem, kdo je gej in kdo ne. Na letošnjem glasbenem tekmovanju, kot seveda tudi pretekla leta, so namreč dobrodošli prav vsi, ne glede na to, kdo je kaj.

Iz Stockholma Alesh Maatko

Dogajanje v živo tudi tokrat spremlja Alesh Maatko, evrovizijski poznavalec, ki je zadnjih 15 let na Pesmi Evrovizije del slovenske delegacije. 

SLOVENCI BI TUKAJ UŽIVALI

In ko smo že v deželi Abbe ... Po mestu na stanovanjskih oknih in na splošno ne vidimo ravno veliko zaves, saj jih preprosto ne marajo. Slovencem bi bilo tukaj idealno živeti, saj bi vsi videli, kaj se dogaja s sosedi. Namesto zaves se Švedi raje pohvalijo, da ničesar ne skrivajo.

KRUHA IN IGER

Kakorkoli že, kako idealno bo za vse nas v Stockholmu, že v naslednjih dneh. Obeti, če izključimo glasbo, so namreč odlični!