Zabava

Kako nastaja in kje vse se snema Usodno vino?

Sonja Javornik
15. 3. 2016, 21.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na programu Pop TV predvajajo že drugo sezono serije Usodno vino, ki se je gledalcem zelo priljubila. Za vse, ki jih zanima, kako poteka snemanje, smo obiskali studio v Ljubljani, kjer snemajo notranje prizore.

Mare Vaupotič/M24.si
Inja Zalta igra glavno junakinjo serije.

Za snemanje zunanjih prizorov so izbrali slovensko Istro. »Istrska zemlja je polna neuslišanih ljubezni, grehov iz preteklosti, skrivnosti in pohlepa,« utemeljujejo ustvarjalci nove serije. Snemanja zunanjih prizorov potekajo na treh lokacijah v Istri, v seriji namreč nastopajo tri družine in vsaka ima svoje vinogradniško posestvo. Notranje prizore pa snemajo v največjem studiu v Sloveniji, ki so ga uredili v eni od starih hal za Bežigradom. S kar 22 prizorišči in dobrimi 2600 kvadratnimi metri površine postavlja ta studio nove mejnike v slovenski produkciji, so prepričani v produkcijski hiši Perfo, pod okriljem katere nastaja Usodno vino. Prav v teh impozantnih studiih smo obiskali ekipo, ki je bila sredi ustvarjalnega zagona.

Usodno vino je limonadnica, kjer spremljamo predvsem romantični zaplet med mlado Nino Dolinar in Martinom Rozmanom, ki sta oba potomca vinarjev. 

SNEMANJA

Snemanja so sicer za nepoznavalce lahko precej dolgočasna. Čeprav imajo pripravljenih 22 prizorišč in torej ni treba veliko spreminjati scen in luči, je še vedno – kot je za videosnemanja običajno  veliko odmorov, med katerimi tehnična ekipa pripravlja vse potrebno, da bi bili igralci in prizorišča čim lepši na sliki. Sicer pa morajo igralci ob prihodu v »službo« najprej v garderobo in masko, saj morajo garderoberke in maskerke vsak dan znova poskrbeti, da se tudi na videz prelevijo v lik, ki ga igrajo. Ob tem je pomembno, da ima vsak junak vedno isti stil, da so torej ženske naličene vsakič podobno, saj bi gledalci opazili, če bi imela na primer neka junakinja v enem prizoru rdečo šminko, že v naslednjem pa recimo vijoličasto.

Igralci pridejo na snemanje tiste dneve, ko imajo snemanja, to pa seveda ne pomeni, da nastopajo čisto v vsakem prizoru, ki se tisti dan snema. V času, ko njihov lik ne nastopa, se tako družijo v prostorih, ki so namenjeni počitku ali učenju besedila. Ob našem obisku so se igralci pogovarjali tudi o tem, da jih mimoidoči na cesti pogosto sprašujejo, kaj se bo zgodilo v prihajajočih delih. Čeprav je to zanimalo tudi nas, pa so bili igralci striktni, češ da je to velika skrivnost in da so zavezani k molčečnosti. Tudi zato, da bi bilo za gledalce pred malimi ekrani bolj napeto …