Zabava

V Aktualovem studiu legendarni Zdravko Čolić - Čola

R. T.
15. 3. 2016, 18.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ena največjih glasbenih legend, Zdravko Čolić - Čola, je držal obljubo in ekskluzivno obiskal Aktual. Kratek pogovor se je, kot je v navadi med prijatelji, raztegnil v daljše minute, ki pa so, glede na to, koliko sta si imela povedati Čola in Tony, dosti prehitro minile.

Radio Aktual

Z voditeljem Tonyjem Carterjem sta obujala spomine na pretekle, polpretekle in trenutne čase, Zdravko pa je še enkrat potrdil, da je, kljub temu, da gre za eno največjih imen glasbene scene, povsem preprost in topel človek.

Govorila sta o začetkih, ko je kot 17-letni fantič s kitaro v Črni gori po naključju nastopil na nekem festivalu, osvojil drugo nagrado, saj mu, kot Sarajili pač niso smeli dati prve nagrade, ampak da je bilo dovolj denarja, da so se domov lahko peljali z vlakom in ne na štop, da so imeli s prijatelji za kar nekaj razkošnih večerij in še kakšna pijača je padla.

Pesmi, ki jih Zdravko poje, božajo dušo ali pa skrbijo za ples, prav nič ni čudno, da so mu nekateri rekli tudi jugoslovanski Tom Jones.

Skupaj sta poklicala tudi Uroša Strajnerja na Agencijo za okolje, ki je Zdravku povedal, da je vreme v njegovem rodnem Sarajevu, podobno kakor pri nas, v Beogradu, kjer živi, pa ima nekaj več sonca.

Zdravko je pojasnil tudi dogodke z Brionov, kjer ga je Jovankin pudel gledal naravnost v oči, v eter pa je poklical tudi Matjaž, s katerim sta v Požarevcu skupaj služila vojaški rok, posebej pa je pozdravil poslušalko Evo iz Bežigrada, ki ne zamudi nobenega njegovega koncerta.

Čole bo prepeval 15. aprila letos v Mariboru, Aktualov voditelj Tony pa mu je zagotovil, da so mu vrata radia Aktual vedno odprta. Na koncu, preden sta si segla v roke, pa je veliki Čole namignil, da se zna zgoditi, da bo njegova noga stopila tudi na oder največjih in razkošnih dogodkov ter koncertov, ki jih pripravlja radio Aktual! ;)