Zabava

Zmagoslavje za ManuEllo

Alesh Maatko
29. 2. 2016, 22.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pa je za nami. Za ene cirkus, za druge kuhinja, za tretje pa glasba. In ravno glasba je bila osrednja nit letošnjih Dnevov slovenske zabavne glasbe, ki jih je zaključil evrovizijski izbor.

M24.si
Zmagovalka Eme 2016, ManuElla, je leta 2005 nastopila v oddaji Bitka talentov (Spet doma), leta 2012 pa še v polfinalu šova Misija Evrovizija 2012.

Za letošnjo evrovizijsko vozovnico se je potegovalo deset izvajalcev, in sicer dve evrovizijski veteranki, trije talenti s Pop TV, dva talenta z RTV ter drugi bolj ali manj znani glasbeniki. Med bolj ali manj posrečenimi skladbami – sedem jih je bilo zapetih v angleščini, tri v slovenščini – so se predstavili Anja BašWhat If, Žan SerčičSummer Story, Anja KotarToo Cool, San Di EGOBrez tebe, D BaseSpet živ, ReginaAlive In Every Way, ManuEllaBlue and Red, RaivenČrno bel, Nuša DerendaTip Top in Sebastijan LukovnjakTales of Tomorrow.

ManuElla je v superfinalu prejela 3865 glasov, druga superfinalistka Raiven pa 3738 glasov. 

ŽIRIJA ZMEŠALA ŠTRENE

V prvem krogu je tričlanska strokovna žirija, ki so jo sestavljali Darja Švajger, Raay in Tomaž Mihelič - Marlenna, izmed vseh tekmovalnih skladb izbrala dve najboljši pesmi. V superfinale sta se uvrstili ManuElla s pesmijo Blue and Red in Raiven s skladbo Črno bel. Med njima so gledalci in poslušalci v drugem krogu prek telefonskega glasovanja odločili, da nas na Pesmi Evrovizije 2016 zastopa ManuElla s pesmijo Blue and Red. Avtor besedila je Leon Oblak, avtorja glasbe Manuella Brechko in Marjan Hvala, ki je tudi avtor aranžmaja.

M24.si
Ko sta s fantom Marjanom Hvalo slišala končni avtorski izdelek, sta bila enotnega mnenja, da bi bila ta skladba dobra za Pesem Evrovizije.

ZELO DRZNO S PUTINOM

Skozi slovenski evrovizijski predizbor je gledalce in poslušalce popeljal voditelj in igralec Klemen Slakonja, ki je pripravil večer, poln presenečenj. V šov programu sta z novim singlom Nothing left for me nastopila Maraaya, lanska predstavnika na Pesmi Evrovizije, skupaj s skupino Cubismo pa sta predstavila novo različico Here for you. Spremljevalni program je bil evrovizijsko obarvan. Z gostiteljem večera so nastopile Sestre, ki so leta 2002 nastopile na Pesmi Evrovizije, in mlada »evrovizijka« Lina Kuduzović, ki je na otroški različici Pesmi Evrovizije lani osvojila odlično tretje mesto. Klemen Slakonja je navdušil z imitacijo ruskega predsednika Putina.

M24.si
Gostitelj izbora je bil Klemen Slakonja, ki je ob koncu šova, pred razglasitvijo rezultatov, poskrbel za kar nekaj sivih las.

ZAKULISJE

Kaj vse se je dogajalo v zakulisju Eme 2016, kdo se je s kom družil, fotografiral in obrekoval, pa že v jutrišnji številki časopisa Svet24.

M24.si
Zmagovalni kipec Eme je novi evrovizijski predstavnici ManuElli predal lanski predstavnik Raay iz dvojca Maraaya.