Zabava

Flashmobi irskih plesov navdušili Ljubljančane!

R.T.
6. 10. 2015, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pretekli konec tedna so plesalci Šole irskih plesov mimoidoče na ljubljanskih ulicah takole presenetili s flashmobi oz. bliskovito hitro zbranimi plesalci, ki so mimoidoče nenadoma presenetili z množičnim plesom irskih plesov in se nato hitro porazgubili.

Marko Vavpotič / M24.si

Na Čopovi ulici v Ljubljani se je najprej pojavila ena sama plesalka in požela nemalo začudenih pogledov. Kmalu se ji je pridružila še druga plesalka in že čez nekaj trenutkov so spretni plesalci irskih plesov že zasedli vso ulico. Za nekaj trenutkov je vsa ulica poskakovala v ritmu udarcev s plesnimi čevlji. Radovedni mimoidoči, ki so se zbrali okrog plesoče množice, so ulico za nekaj trenutkov naredili neprehodno, na koncu pa so plesalce pospremili z vzkliki odobravanja in bučnim aplavzom.

Nakup vstopnic za veliki spektakel Lord of the Dance

Plesalci so se nato hitro porazgubili in se ponovno pojavili z novim flashmobom, s katerim so presenetili obiskovalce Odprte kuhinje na trgu pred glavno tržnico v Ljubljani. Tudi tu so bili deležni veliko navdušenih pogledov, vzklikov in bučnega aplavza. Za vrhunec pa so se podali še na Slovensko cesto in jo pred Namo za nekaj časa zaprli za promet. Voznili avtobusov in potniki niso bili prav nič nestrpni, ampak ravno nasprotno, z veseljem so si ogledali ta edinstven plesni dogodek.

S flashmobom so plesalci irskih plesov napovedali največji spektakel na svetu Lord of the Dance, ki prihaja v Slovenijo 18.oktobra v dvorano Stožice. Dogodek organizira Event24, več o dogodku si lahko preberete na Facebook strani dogodka.