Zabava

Lina Kuduzović spet slavi

Alesh Maatko
6. 10. 2015, 07.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Po dveh preizborih, na katerih sta slavili Alenka Vozlič – Leni in Lina Kuduzović, se je zgodil še finalni izbor. Gledalci so na koncu odločili, da bo na otroško Evrovizijo odpotovala Lina Kuduzović.

Alesh Maatko

Alesh Maatko

V predizborih je najprej strokovna žirija, ki so jo sestavljali pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo, izbrala dve superfinalistki. Zmagovalka prvega predizbora je bila Leni s pesmijo Najlepši dan, ki o svoji skladbi pravi: »Pesem govori o meni in vili, ki jo sprašujem, ali bo dan v redu in ali bo to moj najlepši dan.«Avtorja glasbe sta Aleš Klinar in Alenka Vozlič, avtorici besedila Tina Muc in Anja Rupel, avtor aranžmaja pa Miha Gorše.

V drugem predizboru pa je zmagala Lina Kuduzović s skladbo Prva ljubezen. »Moja pesem govori o prvi ljubezni. Ko si majhen in imaš metuljčke v trebuhu,« je po nastopu povedala Lina. Avtorji glasbe so Maraaya in Lina Kuduzović, avtorji besedila Lina Kuduzović, Sebina Kuduzović in Maraaya, aranžmaja pa Raay in Krešimir Tomec.

Alesh Maatko

V FINALU JE ODLOČALO IZKLJUČNO LJUDSTVO

Alesh Maatko

Vikend paket je v nedeljo, 4. oktobra, gostil še finalni izbor, na katerem sta se predstavili obe finalistki – Leni s pesmijo Najlepši dan in Lina s skladbo Prva ljubezen, v spremljevalnem šov programu pa je nastopila lanska predstavnica Ula Ložar.

Gledalke in gledalci so s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalko prvega izbora Mini EMA in predstavnico RTV Slovenija na izboru Pesem Evrovizije za otroke. Slavila je 12-letna Lina Kuduzović, ki nam je po zmagi zaupala: »Zmage res nisem pričakovala ... Ko sem videla na listu napisano svoje ime, sem dobila kar solzne oči. Res se veselim, da bom Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije za otroke. In hvala vsem, ki sta me podprli in glasovali zame

Alesh Maatko