Svet

100 milijonov dolarjev za Trumpovo glavo

B.K.
6. 10. 2015, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Najbolj iskan in nevaren narkokralj na svetu Joaquin 'El Chapo' Guzman je razpisal 100 milijonsko nagrado za junaka, ki bi mu pripeljal ameriškega republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Živega ali mrtvega.

Reuters

Po poročanju različnih spletnih strani naj bi Joaquin 'El Chapo' Guzman, najbogatejši vodja narko kartela v zgodovini, bil razjarjen zaradi Trumpovih rasističnih pripomb glede Mehičanov.

»Bil je razjarjen. Donalda Trumpa želi mrtvega in plačal bo kakršnokoli vsoto denarja za njegovo glavo,« je po poročanju Most Extreme News dejal neimenovani zapornik, ki je bil blizu Guzmanu.

Kljub grožnjam Trump ni prenehal s kampanjo, je pa okrepil svojo varnost. Nosi tudi neprebojni jopič.

57-letni El Chapo velja za najbogatejšega in najmočnejšega prekupčevalca z drogami na svetu. Leta 2014 je bil aretiran, julija pa je iz zapora pobegnil.

Po njegovem pobegu je Trump izjavil, da je čas za gradnjo zidu med državama. Guzmanov pobeg po Trumpovem mnenju tudi dokazuje visoko stopnjo korupcije v Mehiki.

»Lahko si predstavljate, da se Jeb Bush ali Hillary Clinton pogajata z El Chapom … Trump bi ga brcnil v rit!« je dejal predsedniški kandidat.

Po merjenju javnega mnenja Trumpu narašča priljubljenost, odkar je za težave američanov začel kriviti nezakonite priseljence iz Mehike.