Zabava

Black Sabbath prihodnje leto na zadnjo turnejo

STA/J.P.
7. 9. 2015, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Angleški heavy metalci Black Sabbath so napovedali, da se bodo v začetku prihodnjega leta napotili na svetovno turnejo, za katero obljubljajo, da bo njihova zadnja. Popotovanje treh od štirih dolgoletnih članov bo obsegalo 24 koncertov po ZDA, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji.

Reuters

"Turneja The End se bo ponašala z najbolj dodelano produkcijo doslej. Ko se bo zaključila, bo resnično konec," sporoča glas v video napovedniku na spletni strani skupine.

Skupina je nastala leta 1968. Prvotna zasedba se je spremenila, ko je skupino leta 1979 zapustil Osbourne. Prvotno članstvo se je ponovno združilo leta 1997, vendar takrat niso uspeli posneti albuma.

Prvi postanek na turneji bodo basist Geezer Butler, kitarist Tony Iommi in nezamenljivi frontman Ozzy Osbourne opravili 20. januarja v Omahi. Zadnji nastop, resnični "Konec", je napovedan za 30. april v novozelandskem mestu Dunedin.

Turneja pa ne vključuje niti enega nastopa v Evropi, tudi v rojstnem mestu skupine Birminghamu ne.

Da bi znalo resnično biti konec, so Black Sabbath napovedali že lani jeseni, ko so začeli napovedali snemanje zadnjega, 20. studijskega albuma.