Zabava

Čarobna pravljica v Arboretumu

Nejc Simšič
2. 9. 2015, 13.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V slovenski oazi cvetja, metuljev in dinozavrov se je zgodil prav poseben dan, kjer so otroške obraze nasmejali številni glasbeniki.

AVI

Sončni dan je začinila čarobna pravljica, v kateri so glavno vlogo odigrali predvsem otroci. 

V Arboretumu Volčji Potok je namreč potekal že 22. Čarobni dan. Dogodek, namenjen najmlajšim in njihovim staršem, je privabil več kot 20 tisoč obiskovalcev, ki so se prepustili zgodbi Čarobnega dne. Po kotičkih cvetličnega parka so odmevali otroški glasovi, smeh in vzkliki sreče.

Vsaka pravljica ima svoj konec in tudi zgodba Čarobnega dne se je ob sončnem zahodu poslovila od obiskovalcev. Z besedami hvaležnosti jo je zaključila organizatorka Barbara Novak: »Vesela sem, da smo lahko danes za vas napisali čudovito pravljico.«

POVORKA SREČE

Melodija Mestne godbe Kamnik z mimohodom mažoretk Veronika in mnogih razigranih maskot je otvorila družinsko pravljico. Na zelenicah Arboretuma so se prebudile številne ustvarjalne delavnice, plesne in športne dejavnosti ter čarobne dogodivščine in zabava za vse starosti. »Nikoli mi ne bi uspelo brez vseh soudeleženih. Hvaležna sem vsem, ki so prispevali delček sebe in zgodbi dodali novo poglavje. Pravljice imajo po navadi srečen konec in prepričana sem, da je danes bilo tako. Zame so zmaga vsi nasmejani obrazi, srečni otroci in energija, ki je preplavila čudovito okolje Arboretuma Volčji Potok,« je povedala organizatorka Barbara Novak.

OD TRKAJA DO REGINE

Veselo je bilo tudi na Čarobnem odru, kjer so številni nastopajoči zgodbi dodali mavrične ilustracije. Vsak svoj delček zgodbe so prispevali Alex Volasko, Miha Debevec in Tomaž Rožanec, Regina, Trkaj, Nuša Derenda, Ansambel Šrangarji, Eva Černe, Omar Naber, Špela Grošelj, Žana, Eva Boto, Rok 'n' band, Alenka Gotar z Ansamblom Anžeta Šuštarja in drugi. Manjkalo ni niti plesnih nastopov ter adrenalina, ki sta ga čudoviti zgodbi dodala Filip in Blaž – F&B Acrobatics.