Zabava

Nocoj bo 'usoden' večer …

K.S.
2. 9. 2015, 10.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Usodno vino je romantična serija, v kateri se bosta za svojo ljubezen borila Nina Dolinar (Inja Zalta) in Martin Rozman (Klemen Janežič). Zaljubila sta se na prvi pogled, a prihajata iz različnih, med seboj sprtih vinogradniških družin Dolinar in Rozman.

PRO PLUS

PRO PLUS

Slednji so poslovno zelo uspešni vinarji, Dolinarjevi pa odlični vinarji, a na robu stečaja. Nina izve, da Martin prihaja iz vinogradniške družine Rozman, s katero so Dolinarjevi na smrt sprti. Ivan Dolinar je namreč prepričan, da je Martinov oče Stane Rozmankriv za smrt njegove žene, zato te ljubezni pod nobenim pogojem ne odobrava. A tukaj se šele začnejo zaljubljati ljubezni, sestavljati zgodbe, razkrivati skrivnosti in plesti spletke …

Vloga Nine je njena prva večja televizijska vlogain po mnenju režiserja Nejca Levstika se odlično znajde: »Inja me je takoj prepričala s svojo subtilnostjo. Svojo novo vlogo je vzela zelo resno in na snemanju me vedno znova pozitivno preseneti, saj hitro vstopi v prizore, ki nosijo čustveni naboj in stanja, zahtevna tudi za profesionalne igralce. Navzven je zelo mirna, včasih malo skrivnostna, a ko se nasmehne, se ji preprosto moraš nasmehniti nazaj. Vesel sem, da smo odkrili pravo Nino Dolinar.

Kot kritičnega gledalca in še bolj kritičnega ustvarjalca me vedno najbolj zanima bistvo in to je vsebina, zgodba. Usodno vino je polno življenjskih situacij, napetih zapletov in nepričakovanih preobratov. V njej se pojavijo številni motivi iz vsakdanjega življenja vsakega med nami, odnosi med liki so večplastni, intenzivni in zelo pestri. Serija je napeta in vedno nas zanima, kaj se bo zgodilo, po drugi strani pa je tudi sproščujoča in prav nič zatežena.«

V glavnih vlogah bosta zaigrala Inja Zalta in Klemen Janežič. Klemen je študiral igro in umetniško besedo na AGRFT in leta 2012 prejel akademsko Prešernovo nagrado. Inja je v medijski svet vstopila pri 14-ih letih po zmagi na najstniškem lepotnem tekmovanju. Kasneje je veliko delala kot fotomodel in postala obraz mnogih znanih znamk.

V novi slovenski seriji bo poleg Inje in Klemena nastopila bogata igralska zasedba: Zvone Hribar,
Tjaša Železnik,
Gregor Gruden,
Iztok Jereb,
Judita Zidar,
Darja Reichman,
Aljaž Jovanovič,
Teja Glažar,
Nina Ivanič,
Janez Hočevar,
Jan Bučar,
Jernej Kuntner,
Miha Rodman,
Mojca Funkl,
Saša Pavlin Stošić,
Ludvik Bagari,
Rok Matek ,
Nina Ivanišin,
Aljaž Tepina
Enja Grad
Matic Jamar.