Zabava

FOTO: Pobegle bradavičke, kletvice in politične napovedi

mv
1. 9. 2015, 20.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V noči z nedelje na ponedeljek so se v Los Angelesu zgodile že 31. tradicionalne glasbene nagrade VMA, ki jih vsako leto prireja televizija MTV. Kot je že običajno, je bila tudi letošnja prireditev polna škandalov, ki so spet zasenčili glavni namen dogodka – počastitev preteklega dela glasbenikov.

Profimedia

Profimedia

Prireditev je leto vodila kontroverzna pevka Miley Cyrus, ki se je na odru pojavljala obvezno pomanjkljivo oblečena, kar naprej je poudarjala, da podpira kajenje marihuane in istospolna partnerstva. Ko smo že mislili, da bi večer težko zaznamovalo kaj bolj ekscentričnega, je na oder po nagrado za najboljši hip hop videospot prišla pevka Nicki Minaj, se zahvalila za kipec, nato pa besedo na vulgaren način predala Miley.

In zdaj nazaj k p******, ki je zadnjih nekaj dni imela veliko povedati o meni!« je zadonelo po dvorani in Miley se je morala pošteno nadzorovati, da ji ni odgovorila v podobnem tonu. "Zdi se mi neprimerno, da se je izrazila, kot se je. To je prireditev, polna ljubezni in tolerance, neprimerno je na odru začenjati vojno med dvema pevkama,« je po prireditvi o tem povedala Cyrusova.

Profimedia

Kanye napovedal predsedniško kandidaturo

Za drugo presenečenje večera je poskrbel Kanye West, dobitnik nagrade Michael Jackson Video Vanguard, ki je obiskovalcem pripravil dokaj zmeden govor o tem, da ne razume glasbenih nagrad, da se opravičuje za svoje vedenje, da ne ve, ali bi se tako, kot se je obnašal pred leti, obnašal tudi danes, da bi rad bil zgled hčerki ter da bi se rad opravičil Taylor Swift. Svojih pet minut slave je zaključil s stavkom, ki je osupnil zbrane. »Kot ste nekateri med vami že ugotovili, leta 2020 bom kandidiral za predsednika Združenih držav Amerike!« je mirno dodal in na eni strani sprožil evforijo, na drugi pa šok.

Povratek in solze Justina Bieberja

Po več letih je na podelitvi nastopil tudi pevec Justin Bieber, ki je premierno predstavil svojo novo pesem What Do You Mean in ob koncu nastopa celo zajokal na odru. A tega se gledalci, skupaj z vsemi nagrajenci, ob vseh škandalih čez nekaj mesecev verjetno ne bodo spomnili.