Zabava

Kaj se dogaja?! Iz Gostilne 'odletel' še en tekmovalec!

K.S.
1. 9. 2015, 11.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Dva dni, dva tekmovalca doma. Manj kot 24 ur po izselitvi Blaža Č. je šef Bine iz gostilne domov poslal še enega tekmovalca. Ker ni ugotovil niti ene napake v strežbi in hrani ter slabo prepoznal kakovostne surovine je kovčke spakiral Boštjan

PRO PLUS

Tako kot pri nedeljskem kosilu tudi pri ponedeljkovi večerji tekmovalci niso vedeli, kakšen je pravzaprav izziv, šef Bine pa jim ga je razkril šele ob koncu večerje. Od njih je pričakoval, da v največ minuti odkrijejo vsaj tri napake, ki so jih opazili pri strežbi in pripravi večerje. Kuharji in osebje so jih sicer namenoma naredili sedem, med drugim so tako v omaki pustili grudice, v bolonjsko omako primešali vanilijo ter namenoma narobe postregli vino.

Ostali tekmovalci so sicer precej sproščeno čakali na svojo minuto pred šefom in predvsem skušali najti sestavine, ki jih je šef Bine uporabil za pripravo večerje. Pričakovali so namreč, da je bil izziv enak ali vsaj podoben izzivu prejšnjega dne. Žan je medtem znova želel šarmirati dekleta in je ves čas v jedilnici veselo prepeval.

Alenki se je kamen odvalil od srca šele, ko je pred šefa stopila Sabina, ki prav tako ni odkrila nobene napake, čeprav je šef Bine ves čas zatrjeval, da so napake tako očitne, da bi jih moral večino opaziti čisto vsak. Ničli sta po Alenki in Sabini pridelala še Žan in Boštjan.

Po koncu izziva je šef Bine tekmovalce znova presenetil, ko jim je pojasnil, da bo tudi drugi dan nekdo, ne da bi sploh prijel za kuhalnico, moral zapustiti gostilno. Izmed četverice, ki niso ugotovili prav nobene napake, je v izločilni dvoboj poslal Alenko in Boštjana, pred katera je šef Bine postavil 14 sestavin. Tri kose mesa, tri brancine, dvoja račja jetra, tri avokade in tri mange, tekmovalca pa sta morala izbrati najboljši izdelek iz vsake kategorije. Alenka je prepoznala dva, Boštjan, čeprav suveren in izjemno hiter, zgolj enega, zato se je moral že isti dan izseliti iz hiše in gostilne.