Zabava

Festival Pivo in cvetje navdušil v vseh pogledih

Nejc Simšič
20. 7. 2015, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pivovarsko mesto je bilo pretekle dni nedvomno glasbena, zabavna, družabna in tudi kulturna ter etnografska prestolnica Slovenije

Mediaspeed

Že 51. festival Pivo in cvetje je tudi letos postregel s presežki ter postavil nove rekorde in mejnike.

Mediaspeed

Petek je ponudil pravo koncertno eksplozijo, kjer so mladi glasbeniki resnično navdušili, rokerji s kilometrino pa spravili obiskovalce v pravo ekstazo. Sobotni večer je na festivalu Pivo in cvetje že po tradiciji tisti pravi in resnični vrhunec štiridnevnega dogajanja, saj na dela prost dan v Laško pridejo vsi ljubitelji dobre glasbe, sproščenega vzdušja in željni zabave.

Mediaspeed

LEGENDARNA SKUPINA EUROPE

Poleg avstralske pevke Natalie Imbruglia so veliko ekstazo med obiskovalci povzročili tudi člani legendarne skupine Europe. Ko je pevec Joey Tempest ob prihodu na oder v slovenščini povprašal: »Laško, kako ste?«, se je množica odzvala s huronskim navdušenjem. Tako je ostalo do zadnje sekunde nastopa, Europe pa so brez dvoma potrdili to, kar so zatrdili na novinarski konferenci, da vedno iščejo pot med svojo publiko iz časov začetka kariere in današnjimi ljubitelji. Njihov nastop je bil izjemna glasbena in scenska prireditev, v podaljšku pa si je množica le priborila njihov najbolj poznani komad The Final Countdown, kar je do konca zapečatilo celovit izjemen vtis večera.

Mediaspeed

STAVIJO NA SLOVENSKO

Organizatorji festivala so kljub vsem tujim gostom še vedno stavili tudi na slovenske glasbenike, saj so postregli z odličnimi ženskimi vokali Nuške Drašček, Maje Založnik, Tinkare Kovač in Tanje Žagar, nastopili so tudi Klemen Bunderla, Magnifico, Oto Pestner ter skupine I.C.E., Manouche in Šank Rock, ki so potrdili, da so kljub nekajletnemu premoru in po lanski ponovni združitvi prav na festivalu Pivo in cvetje še vedno prvi rokerji domače scene.

Mediaspeed