Zabava

Prihajajo osveženi in zabavni viktorji

A.M.
3. 4. 2015, 22.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Viktorji, najprestižnejše medijske nagrade v Sloveniji, ki se podeljujejo le za najbolj izjemne medijske dosežke, so lani uspešno zakorakali v tretje desetletje.

M24

Viktorji, ki jih bodo znova podeljevali v Mariboru, bodo tokrat osredotočeni na nagrajence, poleg tega bo televizijski spektakel prinesel še več zabave za gledalce.

Revija Stop je že razkrila, da bo letošnjo prireditev vodil iskrivi igralec in voditelj Bojan Emeršič, ki se bo na viktorskem odru zagotovo dobro znašel, saj bo to že njegov četrti viktorski nastop. Viktorje, ki jih vsako leto podeljuje revija Stop, letos prvič pod okriljem skupine z novim imenom Media24, si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na 1. programu TV Slovenija.

Slavnostna prireditev bo v soboto, 18. aprila 2015, ob 20. uri v SNG Maribor.

Letos bo za dosežke v preteklem letu podeljenih enajst viktorjev: pet strokovnih viktorjev Akademije Viktor, štirje viktorji popularnosti po izboru bralcev, poslušalcev in gledalcev, viktor za obetavno medijsko osebnost po izboru uredništva in še najžlahtnejši med vsemi, viktor za življenjsko delo.

Strokovni viktorji se podeljujejo za informativno TV-oddajo, zabavno TV-oddajo, otroško in mladinsko TV-oddajo, za voditelja informativne oddaje in voditelja zabavne oddaje.

In kateri mediji, medijske osebnosti in glasbeni izvajalci so se najbolje odrezali v prvem krogu za viktorja popularnosti? Za televizijsko osebnost se borijo Mario Galunič, Slavko Bobovnik, Rosvita Pesek, Darja Zgonc in Jani Muhič. Za radijsko osebnost Denis Avdić, Miha Šalehar, Andrej Karoli, Sašo Hribar in Blaž Švab. Za najboljšo radijsko postajo so kandidati Radio Aktual, Val 202, Radio Center, Radio 1 in Radio Ognjišče. Med prvih pet so se za glasbenega izvajalci uvrstili lanski dobitniki Modrijani, ob njih pa še Jan Plestenjak, Čuki, Tanja Žagar in Muff.