Zabava

TIna Maze:Včasih levje srce ni dovolj

A. R. K.
3. 4. 2015, 22.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju v francoskem Meribelu smo spremljali infarkten boj za veliki kristalni globus. Žal je zadnjo tekmo sezone dobila Avstrijka Anna Fenninger, ki je tako drugič zapored osvojila najprestižnejšo smučarsko lovoriko in jo za las iztrgala iz rok naše najboljše smučarke Tine Maze.

Arhiv

Tina, ki je v svetovnem pokalu vodila večji del sezone, je po tretjem mestu na zadnjem veleslalomu razmišljala: »Sezona je bila izjemno napeta in zelo uspešna. Malo škode je bilo na koncu, a mislim, da se mi ni treba počutiti kot poraženka, ampak zelo dobra tekmica.« Pristavila je, da je globus izgubila že na prejšnjih tekmah, žal tudi na domači Zlati lisici, kjer je vknjižila rezultatsko ničlo.

Avstrijska šampionka o Mazejevi govori le z izbranimi besedami. Temnolasa 25-letnica iz Halleina pri Salzburgu, ki med svoje konjičke uvršča motokros, wakeboarding, gorsko kolesarjenje in potovanja, je bila ob koncu sezone odlična in je, kot pravi Tina, zmagala povsem zasluženo. V premoru pred naslednjo sezono se bo 1,66 metra visoka Anna verjetno posvečala tudi svojemu boju za ohranjanje velikih mačk, saj je ponosna članica Fundacije za ohranitev gepardov in je v ta namen v Namibiji že posnela video in koledar.

Vse to in še več vas že čaka v najnovejših Obrazih!