Zabava

Madonna ob novem albumu napovedala svetovno turnejo

STA/J.P.
2. 3. 2015, 15.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ameriška pop zvezdnica Madonna je danes napovedala koncertno turnejo po Severni Ameriki in Evropi, s katero bo promovirala svoj najnovejši album Rebel Heart, ki bo izšel v naslednjem tednu. To bo njena prva velika koncertna pot po turneji MDNA, s katero je leta 2012 zaslužila več kot 300 milijonov dolarjev.

Profimedia

Turnejo, ki zaenkrat šteje 35 datumov, bo začela 29. avgusta v Miamiju, v njeno pot po Severni Ameriki pa je vključen tudi postanek v Portoriku. Novembra se bo nato podala v Evropo, kjer ima 20. decembra v Glasgowu predviden zadnji koncert.

Madonna, znana po tem, da rada šokira, bi po pisanju AFP na to, kakšna bo njena nova turneja, lahko namignila že na februarski podelitvi grammyjev, na kateri je nastopila v rdeči obleki, spominjajoči na matadorja, medtem ko so spremljevalni plesalci nosili rogove bikov. Konec februarja je bila sicer v središču pozornosti zaradi padca na podelitvi britanskih nagrad brit, zaradi katerega si je poškodovala vrat. Padec je pripisala ekstravagantnemu Armanijevemu ogrinjalu.

Toda koncertni promotorji so že napovedali, da bo v kratkem razkrila dodatne koncertne datume za Azijo in Avstralijo. Če se bo to zgodilo, bo v Avstraliji nastopila po več kot dveh desetletjih, saj je koncerte v okviru turneje MDNA leta 2012 na tej celini odpovedala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V okviru turneje MDNA, ki jo je leta 2012 opravila v podporo istoimenskemu studijskemu albumu, 12. po vrsti, je Madonna izvedla 88 koncertov po Severni Ameriki, Evropi in Aziji, pa tudi v Latinski Ameriki ter z njo zaslužila več kot 300 milijonov dolarjev (264 milijonov evrov).

Turneja, ki jo je sama označila kot potovanje duše iz teme k svetlobi, ni minila brez kontroverze. S svojo odrsko opravo je opozorila na vprašanja, kot so nadzor nad orožjem, pravice homoseksualcev in skrajno desničarstvo v Evropi. Njen nastop v poljski prestolnici je med drugim sprožil protest katoliške skupine, ker je bil datumsko umeščen ravno na 68. obletnico varšavske vstaje.

Svoj 13. studijski album z naslovom Rebel Heart bo 56-letna Madonna izdala 9. marca, na njem pa se je po poročanju AFP zvokovno še bolj premaknila v smeri hip-hopa. Šest pesmi z albuma je nepričakovano izdala že decembra lani, potem ko so na splet pricurljale njihove zgodnje različice. Glasbenica je to na Instagramu opisala kot "umetniško posilstvo", vendar je komentarje kasneje izbrisala.