Zabava

EMA: Zmagala Maraaya!

Alesh Maatko, mv
28. 2. 2015, 20.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po sorazmerno vroči mineštri, ki jo je zakuhala strokovna komisija (Darja Švajger, Matej Wolf, Aleksander Radić in Jernej Vene), ko je izmed 145 prispelih pesmi na javni razpis za Emo 2015smo dobili zmagovalca. Na Dunaju nas bosta zastopala Maraaya!

rtv

V prvem krogu je tričlanska strokovna žirija v postavi Tinkara Kovač, Maja Keuc in Darja Švajger izmed osmih izbrala dve najboljši pesmi, ki sta se uvrstili v tako imenovani superfinale. V drugem krogu sta se obe superfinalni pesmi še enkrat predstavili. Zmagovalca, predstavnika RTV Slovenija na 60. izboru Pesmi Evrovizije, so na koncu določili gledalci s telefonskim glasovanjem in izbrali so duet Maraaya.

Ema 2015 je znova potekala v studiu 1 Televizije Slovenija, za zmago pa so se potegovali: Alya in Neno Belan (Misunderstandings), Tim Kores (Once too many times), Jana Šušteršič (Glas srca), I.C.E. (Vse mogoče), Clemens (Mava to), Maraaya (Here for you), Rudi Bučar En Figoni (Šaltinka) in Martina Majerle (Alive). Zmagovalno pesem Eme bomo na Dunaju v dvorani Stadthalle najprej slišali v drugem predizboru, 21. maja 2015. Če se bo pesem uvrstila med najboljših deset, jo bomo slišali še v velikem finalu, 23. maja. Lansko leto je to Tinkari Kovač uspelo, držimo pesti, da bo podoben podvig uspel tudi Maraayji.