Zabava

Podrobnosti poroke Novaka Đokovića in Jelene Ristić

A.R.K.
2. 8. 2014, 12.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Srbski teniški igralec Novak Đoković (27) si je z zmago v Wimbledonu znova priboril naziv prvega igralca sveta. Zmago je posvetil zaročenki Jeleni in otročičku, ki bo na svet privekal oktobra. Zbranim novinarjem je povedal, da se za nekaj časa umika z igrišč, saj se želi posvetiti bodoči ženi in družini ter se pripraviti na prihod dojenčka.

twitter

Prejšnji četrtek je Novak skočil v zakonski jarem, še prej pa si je privoščil zadnji večer svobode in s prijatelji spremljal polfinale svetovnega nogometnega prvenstva med Nemčijo in Brazilijo. S svojo srednješolsko ljubeznijo Jeleno Ristić sta za prizorišče civilne poroke, ki so jo srbski mediji oklicali za poroko stoletja, izbrala idilični otoček Sveti Štefan na črnogorski rivieri. Polurno poročno slovesnost, ki se je začela ob 18. uri, je malce zmotilo le nevihtno vreme, ki po stari vraži pomeni, da bosta mladoporočenca imela bodisi veliko denarja bodisi veliko otrok.

Prvo poročno noč sta zakonca Đoković preživela v dvonadstropni vili, kjer nočitev stane približno 4000 evrov.

Nevesta je nosila belo obleko Vere Wang, ki je nekoliko skrila nosečniški trebušček, Nole pa se je odločil za klasičen smoking. Varnost na Kraljičini plaži, kjer je potekala poročna zabava, sta zagotavljala tako črnogorska policija kot zasebno podjetje za varovanje, območje pa je bilo več dni zaprto tudi z morske strani. Osebje, ki je skrbelo za dobro počutje 150 svatov, je moralo pred poroko podpisati izjavo, da dogodka ne bo snemalo, fotografiralo ali medijem razkrilo podrobnosti o poroki. Zbrane svate, med katerimi so bili tudi teniški igralci Boris Becker, Andy Murray, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Ana Ivanović, Jelena Janković in Nenad Zimonjić, sta sprejela Novakova brata Marko in Đorđe ter Novakov najboljši prijatelj Mark Stillitano, na slovesnost pa so se pripeljali v črnih limuzinah.

Poroka je teniškega igralca stala pol milijona evrov, prav toliko denarja pa bosta zakonca za ekskluzivne poročne fotografije dobila od revije Hello. 

Prvo poročno noč sta zakonca Đoković preživela v dvonadstropni vili, kjer nočitev stane približno 4000 evrov. Tam so že počitnikovale zvezde, kot so Elizabeth Taylor, Sophia Loren, princesa Margareta, Carla Bruni, Sylvester Stallone, Claudia Schiffer in Jeremy Irons. »Jelena je ljubezen mojega življenja. Je sposobna, ambiciozna in močna. Najbolj cenim njeno iskrenost in prav zaradi iskrenosti sva srečna v ljubezni,« je Nole o ženi povedal v enem od intervjujev. Jelena ima doktorat iz ekonomije in je direktorica Fundacije Novaka Đokovića, ki pomaga finančno prikrajšanim otrokom.

Poroka je teniškega igralca stala pol milijona evrov, prav toliko denarja pa bosta zakonca za ekskluzivne poročne fotografije dobila od revije Hello. Ta denar bosta podarila v dobrodelne namene. In še zanimivost: Jelena si je menda zelo želela, da bi na poroki zapela slovita Laura Pausini, toda italijanska diva je za nastop zahtevala kar 220.000 evrov, zato so goste raje zabavali srbski glasbeniki.