Zabava

Zgodba očeta in dedka

A.M.
16. 11. 2013, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družinski ansambel, ki je nastal pred devetimi leti, ne druži le veselje do glasbe, ampak tudi znanje, izkušnje in tradicija, predvsem s harmonikami Goti, ki med ljubitelji narodno-zabavne glasbe navdušujejo že 25 let.

TV Veseljak

Za družino Ferme bi lahko dejali, da je talentirana družina, saj poleg tega, da izdelujejo harmonike, nanje tudi igrajo – na porokah, abrahamih, krstih, birmah, obletnicah in še bi lahko naštevali. Ko je pred enim letom oče Gotard oziroma Goti, kot ga kličejo mnogi, postal dedek, se jim je življenje obrnilo na glavo. Del tega srečnega trenutka je novonastala avtorska pesem Dedkova pesem, ki govori o življenjski zgodbi očeta in dedka, ki spremlja življenje svojih otrok in vnukov.

Da bo pesem, ki je namenjena vnukinji Stelli, prišla še bolj do izraza, pa je družinski ansambel Ferme z ekipo TV Veseljak posnel zanimivo zgodbo, ki jo bomo kaj kmalu videli na TV-sprejemnikih. To bo njihov že tretji videospot, ki se bo pridružil domačim vižam, s katerimi razveseljujejo že vrsto let. Spomnimo, da se je njihova glasbena pot začela na smučarskih poletih v Planici. Številni tuji novinarji so se namreč takrat spraševali, kdo je ta ansambel. Moderator Brane Dolhar je nato v nekaj jezikih predstavil družinski ansambel, nad katerim so bili, poleg Slovencev, izjemno navdušeni Avstrijci, Nemci in celo Japonci.