Zabava

Preobrazba Janice Kostelić – od robustne športnice do svetlolase manekenke!

M.V.
12. 9. 2013, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanja hrvaška smučarka Janica Kostelić, ki se je od belih strmin poslovila aprila leta 2007, se je po koncu športne kariere spretno izmikala očem javnosti, zato so bile njene fotografije, ki so zaokrožile po hrvaških medijih, toliko večji šok! Janica namreč ni več robustna superženska, ki bi brez težav pretepla moškega, ampak krhka svetlolaska, ki spominja na manekenko!

Facebook, Mediaspeed
Smučarka nekoč ….

Janico Kostelić so fotografi pred dnevi najprej ujeli med nakupovanjem v Zagrebu, kjer se je s prijateljico sprehajala po trgovinah in šokirala s svojo novo postavo. Če je v zadnjem intervjuju pred leti priznala, da je, odkar ne smuča več, izgubila 15 kilogramov, se jih je do danes zagotovo znebila še več. Nova Janica je namreč vitka in zagorela, njeno glavo pa krasijo nežni svetli prameni las. Ni več sledu o grobi profesionalni športnici, ki bi s svojo fizično močjo marsikoga prestrašila, tako na belih strminah kot tudi zasebno.

Pomaga bratu

Ena najboljših hrvaških smučark v zgodovini se je od smučanja poslovila po poškodbi in očitni izčrpanosti, le nekaj mesecev po slovesu od profesionalnega športa pa je novinarjem izdala, da se odlično počuti, da je pol manj, saj ne čuti lakote in uživa v normalnem življenju, ki ga je pogrešala v vseh letih napornih treningov. Vrgla se je v trenerske vode in se tako pridružila očetu in bratu Ivici Kostelić.

Dovolj je imela uspehov

Z bratom je od nekdaj močno povezana in zadovoljna je, da lahko s svojimi izkušnjami zdaj pomaga pri razvoju njegove smučarske kariere. »Stara sem bila 24 let in začutila sem, da imam dovolj pritiska in uspehov,« je lani odgovorila tujim medijem na vprašanje, ali pogreša profesionalno smučanje. Še vedno večino časa preživi na snegu, a zdaj z druge strani ograje, kar ji mnogo bolj ustreza.