Zabava

Dan D podoživel pravo pravljico

A.M.
11. 3. 2013, 18.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Če nekaj delaš s srcem, to začutijo tudi ljudje. Od začetkov projekta Tiho, ko so ga mnogi pospremili s skepticizmom, pa do zaključka, ki se je konec minulega tedna (8. in 9. marca) zgodil v Kinu Šiška, so Dan D podoživeli pravo pravljico.

Silvijo Selman
Odločitev, da se lotijo nečesa precej neobičajnega za rockerski bend, se je izkazala za tisto pravo 'formulo', ki so jo poslušalci sprejeli z odprtimi rokami, srci in ... ušesi.

Dva - zaradi večjega prizorišča - najštevilčnejša večera, sta dokazala, kako globoko so se nove akustične različice skladb zarezale v zavest ljubiteljev Dan D. Sproščenost na eni ter profesionalni minimalizem izvedbe na drugi strani, sta povzročila pravo skupinsko 'terapijo', ki je napadla čustva in povzročila neverjeten odziv občinstva. Zgodbe o nastajanju projekta, ki jih je v pristni interakciji z bendom razkrival Jure Longyka, pa so pred poslušalci odstranile še zadnjo 'pregrado' na poti do srčike nastajanja turneje Tiho.

Dan D so na najlepši možen način, ki ga lahko doživi umetnik, zaključili neko obdobje ustvarjanja.Poleg dvakrat razprodane Katedrale v Kinu Šiška, očarane publike, ki je njihov nastop pospremila s stoječimi ovacijami in skandiranjem, so premierno predstavili tudi dve novi pesmi (Kriza in Dojdi), v petek pa izdali še CD Tiho, ki na digitalnem nosilcu zvoka za vedno ohranja enega od kamenčkov iz mozaika turnej