Zabava

Viktorji 2002: Slavje za Bepop

10. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Viktorje za leto 2002, ki so jih podeljevali marca 2003 v filmskem studiu Viba filma, je vodila Tina Gorenjak. Podeljevalci so se na oder vozili s starimi lepotci, ki so jih posodili člani društva starih avtomobilov. Vozniki so bili lastniki sami.

Arhiv revije Stop
Bepop

Arhiv revije Stop
Sestre

Skupina Bepop je bila kot prva slovenska skupina izbrana v 'resničnostni oddaji' Popstars in je navdušila predvsem najstnike.  Nejc, Simon, Tinkara, Alenka in Ana so v trenutku postali prave zvezde in že njihova prva pesem Moje sonce, ki je pozneje izšla na albumu Bodi zvezda, je bila uspešnica. Viktor popularnosti v kategoriji najljubši glasbeni izvajalec je zato pričakovano šel v njihove roke.

Dobitniki viktorjev popularnosti:

televizijski: Jonas Žnidaršič

radijski: Dejan Vedlin

glasbeni: Bepop

radijska postaja: Radio City

TV-oddaja: Lepo je biti milijonar 

Arhiv revije Stop
Zlatko Šugman je podelil viktorja Jonasu Žnidaršiču

Dobitniki strokovnih viktorjev:

obetavna medijska osebnost: Franci Pavšer ml.

informativna dokumentarna TV-oddaja: Odmevi

igrana TV-oddaja: film Vladimir

zabavna TV-oddaja: Lepo je biti milijonar

videospot: Platina 9th RMX (Siddharta); avtorji Testube (Luka Lorenci, Oskar Mohar, Janez Štucin)

viktor za posebne dosežke: Peter Juratovec  poseben dosežek v režiji (Utemeljitev: Človek, ki mu izrekamo posebno pohvalo za to, da ustvarja nekaj posebnega, je človek iz televizijskega zakulisja. Njegovo ime preberemo v odjavi oddaj, ki dosegajo rekordno gledanost. Človek, o katerem govorimo, je režiserski mojster televizijskega razvedrila. Vizualna podoba, ki jo s svojim pristopom daje šovprogramu, je prepoznavna, všečna in dovršena. Njegova domišljija je večja od omejitev, ki jih tolikokrat prinaša delo v veliki, pogosto okorni instituciji, kakršna je Televizija Slovenija. S svojim pristopom je postavil visoka merila, ki so na ravni tujih šovov, njegova predanost iz sodelavcev iztiska najboljše. Sivini povprečja dodaja barvitost, širino in svoj prav poseben temperament.)

viktor za posebne dosežke: Andrej Kregar/Video produkcija Kregar  poseben dosežek v videoprodukciji (Utemeljitev: V slovenskem medijskem prostoru delujejo že vrsto let. Brez njih zagotovo ne bi bilo mnogih odmevnih televizijskih oddaj, šovov, igranih serij, videospotov, filmov, sinhroniziranih risank, televizijskih reklam ... Praktično ni sodobnega medijskega področja, ki ga ne bi zaznamovali s svojo ustvarjalnostjo. Vodijo jih visoka profesionalnost, najvišji možni standardi in posebna zavzetost, povezana z velikimi vložki, pogosto tudi z odrekanji.)

Arhiv revije Stop
Nastop skupine Game over

viktor za posebne dosežke: projekt Popstars (Utemeljitev: Zvezde v resnici ne prihajajo z neba, ampak živijo tu, med nami. Kdo nam je to najbolj nazorno pokazal? Kdo nas je potegnil v samo središče zvezdniškega vrtinca in nam pokazal, da ni treba hoditi v Evropo in svet, ampak le odpreti vrata, zato da lahko svet vstopi v Slovenijo? Kdo je sooblikoval medijski projekt, ki je razgrel in razvnel mlada srca ter sprožil medijsko evforijo doslej neznanih razsežnosti? Komu je uspelo v celoto povezati različne medijske in produkcijske segmente, ki so potrebni za uspeh na zvezdniškem nebu? Ta zagotovo zasluži viktorja za posebne dosežke.)

viktor za življenjsko delo: Svetlana Makarovič (Utemeljitev: Tako univerzalna in svetovljanska je ter obenem nenavadna in izvirna, da jemlje sapo. Piše, riše, poje, igra, pripoveduje, polemizira, se bori, misli ... in pušča za sabo globoko, neizbrisno sled. Brez nje si ne predstavljamo več slovenskega literarnega, gledališkega, radijskega, televizijskega ... javnega prostora. Njeno ustvarjanje na vseh področjih je bistveno zaznamovalo slovensko kulturo, in to predvsem tisto, ki domuje v človeških srcih, in ne v vzvišenih kulturniških ustanovah. Zanjo res lahko rečemo, da obvlada prav vsa medijska področja. Ponosni smo, da jo poznamo in da živimo v istem času kot ona, in ji z največjim veseljem podeljujemo viktorja za življenjsko delo).

Na prireditvi so tokrat nastopili: Zablujena generacija s pesmijo Ekstrasupermegafakinnujno, Game over, Gušti in Polona s pesmijo Vedno zame, Sestre s pesmijo Aladin ter Murat & Jose sta pela K'r neki.

Arhiv revije Stop
Matjaž Javšnik bo podelil viktorja