Zabava

Viktorji 2001: Posebni dosežki za Katanca

9. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Viktorje za leto 2001, ki so jih podeljevali aprila 2002 v Cankarjevem domu, so vodili Matjaž Pikalo in t.i. 'šankisti', glasbenik Andrea F, športni novinar Franci Pavšer ml., kritik Simon Kardum, urednica Nada Vodušek, založnik Luka Novak.

Arhiv revije Stop
Viktor za posebne dosežke Srečku Katancu

Arhiv revije Stop
Voditelji prireditve

Viktorja za posebne dosežke je tokrat prejel Srečko Katanec, in sicer z naslednjo utemeljitvijo: "Zelo malo je stvari, ki tako rekoč v hipu spremenijo zavest in samozavest ljudi. Še manj je takšnih, ki v trenutku spremenijo zapleteno medijsko resničnost – ne le premaknejo magičnih meja televizijske gledanosti, ampak dosežejo, da celo pregovorno hladni Slovenci poskakujejo pred televizorji. Kaj nadaljevanke, kaj politične oddaje, kaj kvizi ... Prenos nogometne tekme je tisto pravo in potem evforija na ulici. Od takrat drugače razmišljamo o Slovencih in kolektivnem športnem duhu, od takrat je pogovor o ženskah in nogometu drugačen in morda se znamo od takrat nekoliko drugače veseliti. Čeprav je vse to nastalo kot nekakšen stranski učinek sicer izjemnega športnega uspeha, pa prav zaradi tega učinka na slovensko zavest in samozavest ter medije podeljujemo najbolj zaslužnemu in s tem celotni slovenski nogometni reprezentanci viktorja za posebne dosežke."

Arhiv revije Stop
Kar štirje viktorji za Jonasa

Dobitniki viktorjev popularnosti:

televizijski: Jonas Žnidaršič

radijski: Andrej Karoli

glasbeni: Siddharta

radijska postaja: Val 202

TV-oddaja: Lepo je biti milijonar

Dobitniki strokovnih viktorjev:

obetavna medijska osebnost: Ksenija Horvat

voditelj zabavne TV-oddaje: Jonas Žnidaršič

informativna TV-oddaja: Odmevi

umetniška TV-oddaja: Begunci - ilegalni tujci (Žilnik)

zabavna TV-oddaja: Lepo je biti milijonar

Arhiv revije Stop
Darja Groznik je prevzela viktorja za 'svojo' radijsko postajo Val 202

viktor za življenjsko delo: Boštjan Hladnik (Utemeljitev: PRAVIJO, da je BIL modernist, ekspresionist, komercialist, žanrovec, popartist, dekadent in ekshibicionist, fanatist in pravljičar. Snemal je vse žanre, najraje ima igrane filme, ker je v njih lahko največ erotike in emocij. S cenzuro se je tikal že od amaterskih časov. Pa se ni dal. Njegova je Maruša Rdečelaska Duše Počkaj v PLESU V DEŽJU, njegov je Smoki v PEŠČENEM GRADU, njegov je Tomaž v SONČNEM KRIKU, filmu z največ lepimi dekleti, med katerimi je našel tudi svojo ženo; njegova je "pohujšljiva" MAŠKARADA, njegova je Marjetica iz filma KO PRIDE LEV ... Čeprav ogromno sanja, prizna, da se mu nikoli niti sanjalo ni, da bi lahko dobil viktorja za življenjsko delo.

Glasbeni izvajalci, ki so tokrat nastopili na prireditvi ... Zoran Predin je zapel Šal za zaljubljene, Anđa Marić (pevka skupine Flare) in Boris Benko (Silence) sta pela v angleščini, na odru so se jima pridružili otroci iz zavoda Sonček, Maya in El Bahatee sta pela skladbo Taka kot s'm. Tu so bili še Janez Škof, mojster na orglicah Miro Božič, Game over, Tabu s pesmijo Angel, Yogurt s pesmijo Vse, kar si želim ter Jan Plestenjak in Nataša Bekvalac v skladbi Bela noč.

Arhiv revije Stop
Skupina Siddharta na sprejemu pri županji Viki Potočnik