Zabava

Viktorji 2003: Nepozabni Jurij Zrnec

11. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prireditev sta v Cankarjevem domu tokrat vodila odlična Tjaša Železnik in Jurij Zrnec – njegovi skeči, šale, domislice so bili smešni, duhoviti in sploh enkratni.

Arhiv revije Stop / Matevž Paternoster
Nepozabna Tjaša Železnik in Jurij Zrnec

Arhiv revije Stop / Matevž Paternoster
Jonas je na prireditev pripeljal svojega očeta

Jurij Zrnec se je norčeval iz aktualnih dogodkov, ljudi v dvorani, bil je nedoumljivo zabaven. Smeh je odmeval ves večer, najbolj pa ob afriško-slovenskem komadu Lej ga un'ga t'mle gre in Jurijevem 'danskem' komentarju teka Jolande Čeplak in Marie Mutole ...

Dobitniki viktorjev popularnosti:

televizijski: Boštjan Romih

radijski: Andrej Karoli

glasbeni: Siddharta

radijska postaja: Val 202

TV-oddaja: Tistega lepega popoldneva  

Arhiv revije Stop / Matevž Paternoster
Viktor za televizijsko osebnost leta Boštjanu Romihu

Dobitniki strokovnih viktorjev:

obetavna medijska osebnost: Peter Poles

informativna in dokumentarna TV-oddaja: Odmevi

igrana TV-oddaja: Balkanski revolveraši

zabavna TV-oddaja: Tistega lepega popoldneva

voditeljica informativne oddaje: Mojca Širok

voditelj zabavne TV-oddaje: Peter Poles

Arhiv revije Stop / Matevž Paternoster
Peter Poles je dobil kar dva viktorja v enem večeru: za obetavno medijsko osebnost in voditelja zabavne televizijske oddaje

viktor za posebne dosežke: Iztok Mlakar (Utemeljitev: Res je pravi svetovljan! Neizmerno spoštuje svoje korenine in ljubi svoj jezik. Srce zaigra, ko zaslišimo njegov kleni glas. Njegove zgodbe so lahko otožne ali vesele, a tako pristno človeške, da nas vsakič znova obogatijo. Prav posebne vrste ustvarjalec je! Zato mu podeljujemo viktorja za posebne dosežke v večletnem obdobju.)

viktor za posebne dosežke: Branko Djurić - Djuro (Utemeljitev: V sebi nosi nenavadno moč, da povsem preproste, vsakodnevne resnice in skrbi malih ljudi spreminja v velike in praviloma zelo zabavne zgodbe. Ena od njih je porušila vse rekorde in se lahko brez sramu kosa s svetovnimi uspešnicami. Suvereno obvladuje odrske deske, televizijski zaslon ali filmsko platno.)

Arhiv revije Stop / Matevž Paternoster
Še en viktor za Siddharto, tokrat za posebne dosežke

viktor za posebne dosežke: Siddharta (Utemeljitev: Ustvarjalnost, pogum, trma, energija ... to so značilnosti posebnih ljudi. Premikati meje možnega, to so njihove velike sanje. Če jih kdo izsanja tako prepričljivo in hkrati ujame duh časa in begajoče občutke generacije, se pač zapiše v zgodovino popkulture in zasluži Stopovega viktorja za posebne dosežke.)

viktor za življenjsko delo: Elza Budau (Utemeljitev: Iz kako nežne in subtilne snovi so stkane in kakšno moč imajo. Besede! Kot zgodbe in misli se usidrajo v nas in nas zaznamujejo, nekatere za vedno! Lahko so pesmi, lahko romani, lahko radijske oddaje, lahko utrinki ali kulinarične bravure. Izpovedne, presenetljive, perfektne ... "Perfekcionistka sem ..." pravi zase. Pri šestnajstih je napisala svoj prvi roman, zdaj piše četrtega. A še rajši kot napisane ima izgovorjene besede, zato je radio njen medij, njena ljubezen, veselje, včasih njena bolečina. Svoje goste preseneča z nenavadnimi vprašanji, najbrž zato, da bi svoje poslušalce lahko presenetila z nenavadnimi odgovori. In še rajši kot izgovorjene besede ima tiste, ki so zapete. Zakladnica besedil, ki jih je napisala, je prav neverjetna. Nežna, topla, navihana, prešerna, zanesena, strastna, razmišljujoča, navdušena ali žalostna. Nikogar ni kakor ti, Ko ljubezen umre, Zgodba ljubezni številka št. 9, Pegasto dekle, Ples oblakov, Samo nasmeh je bolj grenak ... Več kot tisoč jih je. Ni čudno, če se še sama ne spomni vseh. Zato pa mnoge poznamo tako rekoč vsi. Na primer Poletno noč! Občudujejo jo skladatelji in pevci, spoštujejo prijatelji. Prva dama besedil slovenske popevke, avtorica radijskih oddaj in romanopiska, zanimiva ženska in velik človek: Elza Budau!)

Arhiv revije Stop / Matevž Paternoster
Viktor za oddajo TLP

Glasbeni izvajalci, ki so nastopili na prireditvi: Helena Blagne z venčkom posodobljenih opernih napevov, Duo Cekin (Tjaša Železnik in Jurij Zrnec) s skladbo Midva, Alya s skladbo Alya, Patetico s skladbo Vse, kar si želim, Big Foot Mama s skladbo Lajf. Več kot sto glasbenikov (Gorenjski kvintet, Mladi petelini učenci sedmih glasbenih šol), med njimi ugledni gostje iz tujine: Walter Hörl st. in Walter Hörl ml. iz Avstrije, Dean Rebecchi iz Italije, Laurens Henselmans iz Nizozemske, Ivan Zalokar iz Švice … pa so zaigrali Avsenikovo Na Golici.

Arhiv revije Stop / Matevž Paternoster
Slišali smo skladbo Na Golici