Zabava

Viktorji 2000: Jonas 'pobral' kar štiri

8. 3. 2013, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Jonasa Žnidaršiča poznamo po mnogih njegovih podvigih. Na Viktorjih za leto 2000 je prejel kar štiri kipce in bil slavljenec večera.

##IMAGE-21569##

Viktorje za leto 2000 so podeljevali marca 2001 v Cankarjevem domu. Prireditev sta vodila Tanja Ribič in Janez Hočevar Rifle. Od tega leta dalje so lahko bralci (gledalci in poslušalci) glasovali za najboljšo radijsko postajo in najboljšo televizijsko oddajo.

Dobitniki viktorjev popularnosti:

televizijski: Jonas Žnidaršič

radijski: Andrej Karoli

glasbeni: Nuša Derenda

radijska postaja: Val 202

TV-oddaja: Lepo je biti milijonar

##IMAGE-21568##

Dobitniki strokovnih viktorjev:

obetavna medijska osebnost: Živa Rogelj

voditelj zabavne TV-oddaje: Jonas Žnidaršič

informativna TV-oddaja: Odmevi

umetniška TV-oddaja: Gibljive slike

zabavna TV-oddaja: Lepo je biti milijonar

##IMAGE-21571##

viktor za posebne dosežke: Miha Hočevar (Utemeljitev: Viktorja za posebne dosežke na področju medijev si je prislužil režiser filma Jebiga, ustvarjalec številnih več kot samo zabavnih televizijskih oglasov Miha Hočevar. Dosežek je, da posnameš dober slovenski film, dosežek je, da posnameš televizijski oglas, ki ga gledalci ne prezrejo. Prav poseben dosežek pa je, da se iskrivo, duhovito in prav nič banalno poigraš s slovenskimi stereotipi in dosežeš, da Slovenci komaj čakajo, da se bodo lahko smejali sebi. Nina nikoli ne bo več samo Nina, ampak bo le še "Halo, Nina, a mi daš mal' mamo na telefon", Joško bo vedno "naš najboljši pr'jatu" in dobre vile bodo odslej le še slabo obrita in naglušna bitja.)

viktor za življenjsko delo: Miki Muster

Kot glasbeni gostje so leta 2000 nastopili: Anja Rupel, Nude s skladbo Odiseja, Urša & PR, Čuki s Superslovencem ter Big Foot Mama s pesmijo Pingvin.

##IMAGE-21570##