Zabava

Viktorji 1999: Viktorja za Mišo Molk

7. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Viktorje za leto 1999, ki jih je vodila družina Stopar, so podeljevali marca 2000 v Cankarjevem domu. Prihod nagrajencev na oder so spremljali člani New Swing Quarteta ali trio Katrinas (a capella).

##IMAGE-21519##

Leta 1999 so znova podelili viktorja za najboljšo otroško in mladinsko TV-oddajo in dodali viktorja za igralca v igrani TV-oddaji. Skupina Siddharta je nastop na prireditvi izkoristila za snemanje videospota. Nastop so sklenili s klasičnim rock'n'rollovskim razbijanjem glasbil.

Dobitniki viktorjev popularnosti:

televizijski: Mario Galunič

radijski: Andrej Karoli

glasbeni: Nude

Dobitniki strokovnih viktorjev:

televizijska kulturno-umetniška dokumentarna ali igrana oddaja: Cesta bratstva in enotnosti (Maja Weiss)

informativna oddaja: Odmevi

televizijska zabavna oddaja: Res je! (Oddaja Res je!, ki jo je vodila Miša Molk, je bila pogovorna oddaja, v kateri so gostovali ugledni gostje, ki so pripovedovali o svojem življenju in gledalcem zaupali marsikatero zanimivo zgodbo. Miša Molk je bila izjemna gostiteljica, ki je svoje goste znala presenetiti in včasih tudi ganiti do solz.)

televizijski voditelj: Miša Molk

radijski voditelj: Jure Longyka

obetavni televizijski obraz: Petra Kerčmar

otroška ali mladinska TV-oddaja: Radovedni Taček

igralec v igrani TV-oddaji: Jernej Šugman

viktor za posebne dosežke: projekt Dhaulagiri (Utemeljitev: Ekipa, ki je pripravila projekt spremljanja Tomaža Humarja pri vzponu na Dhaulagiri prek interneta: zamisel o spremljanju plezanja Tomaža Humarja prek interneta so poskušali uresničiti že pred dvema letoma, pa jim zaradi finančne suše ni uspelo. Lani pa je bilo drugače. Matej Rupret (3LINE interactive), Andrej Kmet, Jan Žorž (Siol internet) in Stipe Božič (HTV), pa seveda Tomaž Humar, ki je bil vezni člen med njimi, so kljub nekaterim težavam, predvsem finančnim, pripravili projekt in ga tudi izpeljali. Opremo, ki pa se je več kot odlično obnesla, so zbrali z vseh vetrov. Nadaljevalo se je v ekstremnih vremenskih razmerah na 4000 metrih, pod Dhaulagirijem. In tako kot je bil izjemen Tomažev podvig, je bilo nekaj posebnega tudi delo drugih v ekipi. Da so podatki prišli v Slovenijo, je bilo treba veliko požrtvovalnosti, volje in znanja. Andrej je skrbel za prenos podatkov iz severne stene, Stipe iz južne stene Dhaulagirija, Jan pa je skrbel za zvezo iz Slovenije. V enem dnevu je spletno stran (www.humar.com), ki jo je vsebinsko in oblikovno pripravljal Matej Rupret, obiskalo več kot milijon sedemsto tisoč obiskovalcev.)

viktor za življenjsko delo: Mojmir Sepe

##IMAGE-21520##

Na prireditvi so med drugim nastopili tudi številni glasbeniki, in sicer Helena Blagne s skladbo Nessun dorma iz opere Turandot, Siddharta in Vlado Kreslin so zapeli pesem Lunanai, Alo Alo Streich Trio (skupina treh godalistov) s skladbama Mambo No. 5 in Ein bisschen Frieden, Švedinja Charlotte Nilsson je zapela zmagovalno evrovizijsko popevko Take Me To Your Haven, Ratko Divjak bend se je predstavil s pesmijo Isn't she lovely, Alenka Godec je z New Swing Quartetom in Katrinas zapela Samo nasmeh je bolj grenak.