Zabava

Viktorji 1998: Miss Slovenije voditeljica

6. 3. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Viktorje za leto 1998, ki sta jih vodila Bojan Emeršič in Miša Novak, so podeljevali marca 1999 v Cankarjevem domu. Misica je, kot kaže, vlogo voditeljice prireditve opravila imenitno in profesionalno.

To leto so izjemoma podelili še dva viktorja popularnosti, opustili strokovnega viktorja za najbolj elegantno medijsko osebnost in dodali nova strokovna viktorja- za najboljšega radijskega voditelja in najbolj obetaven medijski obraz.

"V tej vlogi sem bila prvič, zato je bilo že s psihičnega vidika težko. Morala sem paziti, da se ni preveč poznalo štajersko narečje. Pri tem sta mi pomagala predvsem scenarist in sovoditelj, za katerega moram povedati, da je v resnici zelo impozantna osebnost. Moram priznati, da mi brez njega ne bi tako uspelo. Sama ne morem soditi, a upam, da je bilo v redu," je dejala Miša Novak.

##IMAGE-21457##

Dobitniki viktorjev popularnosti:

televizijska osebnost: Mario Galunič

radijska osebnost: Andrej Karoli

glasbena osebnost: Adi Smolar

domača nadaljevanka/nanizanka: Naša krajevna skupnost

tuja nadaljevanka/nanizanka: Esmeralda 

Dobitniki strokovnih viktorjev:

najboljša televizijska kulturno-umetniška dokumentarna ali igrana oddaja: Odklop

najboljša televizijska informativna oddaja: Odmevi

najboljša televizijska zabavna oddaja: Res je!

najboljši televizijski voditelj: Borut Veselko

najboljši radijski voditelj: Jure Longyka

najbolj obetaven televizijski obraz: Manica Janežič

viktor za posebne dosežke: Vita Mavrič (Viktorja za posebne dosežke je dobila za gledališki koncert Nekoč bili smo v maju in ploščo Sem, kakršna sem.)

viktor za posebne dosežke: Matjaž Požlep (Utemeljitev: Izkazalo se je, kdo je pravi Jack. Njegovi junaki živijo v virtualnih svetovih, njegov svet pa je svet posebnih učinkov in animacije. Dela na področju, brez katerega si zdaj ni več mogoče predstavljati sveta zabave; ne filma, ne televizije, niti reklam. Dokazal je, da je lahko med najboljšimi, ne samo pri nas, ampak med najboljšimi v svetovnem merilu. Izdelke nenavadnega plemena Arxel, ki ga vodi, plemena novega tisočletja, ki združuje ljudi v več evropskih državah, vidi veliko ljudi. Pa ga še vedno ne poznajo. Mi smo ta večer spoznali poglavarja Arxel Triba Matjaža Požlepa.)

viktor za življenjsko delo: Jurij Gustinčič

Na prireditvi so kot glasbeni izvajalci nastopili: Vlado Kreslin in Lidija Bajuk s pesmijo Ljubav se ne trži, Tinkara Kovač s pesmijo Od zvezd pijan, Mia Žnidarič ob spremljavi Steva Klinka in skupine Planet Groove s pesmijo Ne samo dan, Norina Radovan je zapela skladbi My Fanny Valentine in People, Big Foot Mama s skladbo Dolg' nazaj, Pižama s pesmijo Na Viktorjih je zastonj hrana, Buldožer s pesmijo Zemlja mog sna, ni pa manjkala niti tolkalna zasedba The Stroj.

##IMAGE-21458##