Zabava

Viktorji 1997: Pahor prejel zlati kipec

5. 3. 2013, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Viktorje za leto 1997, ki jih je vodil Gregor Bakovič, so podeljevali marca 1998 v Cankarjevem domu. Tega leta so prvič podelili strokovnega viktorja za informativno oddajo.

Glasbenega viktorja popularnosti leta 1997 je prejela pevka Simona Weiss. "Počutim se neznansko dobro. Pravzaprav bom več vedela jutri, saj zdaj šele urejam vtise. Zame je bilo zelo naporno, ker sem bila imenovana, dobila viktorja, pa še nastopila sem. Torej veliko šminke, preoblačenja, beganja sem in tja. Kljub temu se nisem mogla zadržati, da ne bi poskočila na stolu, ko so prebrali moje ime. Res je, malo mi je šlo tudi na jok," je povedala po prejemu viktorja.

Dobitniki viktorjev popularnosti:

televizijski: Mario Galunič

radijski: Janko Ropret

glasbeni: Simona Weiss 

Dobitniki strokovnih viktorjev:

najbolj elegantno oblečena medijska osebnost: Borut Pahor

najboljša radijska kulturna oddaja: Radijska igra za otroke

najboljša radijska zabavna oddaja: Stergo ergo

najboljša televizijska kulturno-umetniška dokumentarna ali igrana oddaja: Magdalenice Radojke Vrančič

najboljša televizijska zabavna oddaja: Odklop

najboljši televizijski voditelj: Borut Veselko

najboljša informativna oddaja: Odmevi

viktor za posebne dosežke: Slavko Hren (Utemeljitev: Letošnji nagrajenec za posebne dosežke je s tem, ko nas je spomnil na nekdanje dni, pomembno posegel v sedanji čas. S svojo oddajo Zlata šestdeseta nas je povabil v čas pred tridesetimi leti z željo po tem, da bi nas opomnil, da petje ni le odpiranje ust, skladanje in aranžiranje pa ne zgolj prebiranje tipkovnic.)

viktor za življenjsko delo: Jože Privšek

Kot glasbeni izvajalci so takrat nastopili: Ali En, Random Logic, trio Aleša Hadalina - Aleša sta spremljala Miro Božič z orglicami in Joži Šalej na klavirju, predstavili so se z venčkom nekdanjih popevkarskih uspešnic, Simona Weiss, Two Brothers s plesno zasedbo Sound Attack, Amala se je predstavila s pesmijo Djurdjev dan, Plavi orkestar pa so prepevali Ako su to samo bile laži.

##IMAGE-21426##