Zabava

William in Kate spet žrtvi zalezovalcev

K.K.
5. 3. 2013, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mar britanski princ William in njegova noseča žena Kate res ne moreta ubežati nadležnim zalezovalcem?

Ko je Kate dokončno premagala zdravstvene težave, povezane z nosečnostjo, si je zaželela v tople kraje, na sonce. William ji je željo rade volje izpolnil in odpotovala sta na tropski otok Mustique. Prepričana sta bila, da ne bo nihče motil njune zasebnosti, a sta se žal zmotila. Tako kot v Franciji, kjer ju je iz varne oddaljenosti zalezoval fotograf in ju posnel pri sončenju na terasi počitniške vile, sta tudi tu postala plen paparacev. Zalezovali so ju, ko sta se sprehajala na plaži, in posneli Kate, ki se je soncu nastavljala v bikinkah in z že precej izrazitim nosečniškim trebuhom. Fotografije je prvi objavil italijanski rumeni tisk (ista revija, katere medijski lastnik je Silvio Berlusconi, je objavila že posnetke slečene Kate, ki so nastali v Franciji), povzeli pa so jih tudi avstralski mediji.

"Ker sta princ William in Kate na javni plaži, kjer se sončijo in sprehajajo tudi drugi turisti, ni v objavi posnetkov nič spornega," se izgovarja urednik avstralskega  časnika. Britanski dvor pa z objavljenimi fotografijami ni zadovoljen – po presoji iz Buckinghamske palače si princ in njegova žena zaslužita vsaj malo zasebnosti in miru. Navsezadnje sta si za oddih izbrala otok, ki je v zasebni lasti in na katerem paparaci nimajo kaj iskati. Občutek varnosti, ki sta ga imela, ko sta za 13.000 evrov na teden najela izjemno razkošno vilo, je bil lažen. Nikjer pod soncem ni miru za slavni par, saj gredo njune fotografije v prodajo za med.

Se bosta William in Kate v prihodnje odrekla počitnicam ali pa si bosta privoščila sproščen oddih samo še za visokimi obzidji ali na krovu kake varovane jahte? Oboje si sicer zlahka privoščita, a kaj, ko bi bila rada vsaj na počitnicah sproščena in podobna običajnim ljudem. Na letošnjih počitnicah na otoku Mustique so Kate in Williama spremljali tudi Katini starši, ki so v bližini njune vile najeli nekoliko manjše in manj razkošno počitniško domovanje.  Iz svoje vile sta William in Kate uživala čudovit razgled na Karibsko morje, na voljo sta imela tudi zasebni bazen in veliko teraso, kjer bi se lahko nemoteno sončila. Lepo število varnostnikov je medtem skrbelo, da se ne bi v bližini pojavili vsiljivi paparaci s svojimi kamerami. A očitno je bilo varovanje pomanjkljivo urejeno. Namesto da bi si Kate v zasebnem raju in v družbi staršev ter ljubljenega moža Williama nabrala novih moči za zadnje mesece nosečnosti, ima spet opraviti s škandalom, ki spremlja objavo njenih fotografij v bikinkah.