Zabava

Danica Lovenjak res vedno mislim na seks?

Ava Viva
26. 2. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danica Lovenjak se je za revijo Obrazi razgovorila o erotiki. Kaj ji gre pravzaprav po glavi?

Ob vroči čokoladi so tekle sladke besede Danice Lovenjak in nasmejali sva se skoraj do solz. Ne morem reči, da sva se pogovarjali o seksu; pogovarjali sva se o sodobni uspešni ženski, ki uživa, če je občudovana in oboževana, govorili sva o ženskem zorenju in poželenju, o modi in spolni svobodi in še marsičem.

Pridne punce pridejo v nebesa, poredne pa povsod. Se strinjate s to trditvijo?

Življenje je treba uživati, res pa je, da so poredna dekleta iznajdljivejša. Vendar tudi pridne marsikam pridejo.

Bi lahko rekli, da na vaši desni rami sedi angel, na levi pa hudiček?

Za ravnovesje v življenju je potrebna kombinacija obeh.

Kateri rad prišepetava, kadar nakupujete?

O, to pa zagotovo hudiček! (smeh)

Moda in erotika gresta z roko v roki … se strinjate?

Seveda, ženska mora izražati seksapil – in ni nujno, da ravno z globokim dekoltejem ali kratkim krilom. Lahko so to lepi čevlji, pravilno izbran kroj, dolgi rdeči nohti.

Katera modna ikona vam je blizu?

Beyoncé, J.Lo in Sarah Jessica Parker. Sodobna ženska ... Vse tri so že mame, hkrati pa skrbijo zase in svojo ženskost. Pomembno je, da ko postaneš mama, ne pozabiš na ženskost in erotičnost, že zaradi svoje samopodobe in zato, ker to partner potrebuje. Moški potrebujejo izziv v svoji partnerici, saj so po naravi lovci.

Se zavedate svojih atributov? Jih radi poudarjate in s pridom uporabljate?

Seveda, vsaka ženska bi se jih morala, saj je to njena prednost. Moški so kot vino, ženske pa nimamo te prednosti; moramo se imeti rade in se negovati. Vsaka ima svoje prednosti, ki jo delajo edinstveno. Opazila sem, da ženske nehote pozabijo na svojo ženskost in odrinejo svojega moškega, ko dobijo otroka. Kar ni dobro: moški prav tako potrebujejo veliko pozornosti, če ne, bo šel k drugi, to je pač dejstvo.

Vam nedosegljive stvari vzbudijo poželenje? Recimo vratolomno dragi čevlji, drag nakit, šampanjec?

To moški težko razumejo. Zalije te val veselja in navdušenja nad tem, da imaš takšen predmet. To ti še dolgo vzbuja dobre občutke. Boža tvojo samozavest.

Kaj pa moški, ki predstavlja moč in status v družbi?

Mislim, da to privlači vsako žensko.

Če bi primerjali različne profile moškega – kje vidite prednosti in pomanjkljivosti?

Družina mi veliko pomeni. Moški, ki ima drugačno prednostno listo, bi težko sledil mojim idejam o družini. Je pa res, da so moški s statusom in močjo zelo karizmatični in znajo ženski spodnesti tla pod nogami. Po navadi se ženske zaljubljamo v takšne moške, vsaka ženska pa to moč vidi drugače.

Kaj pa slovenski politiki?

Slovenski politiki bolj vzbujajo sovražnost kot pa kaj drugega. Nimajo prave karizme oziroma moči, ki bi nam vlivala zaupanje v njihovo delo.

Več vas že čaka v najnovejši številki revije Obrazi ...