Zimski športi

Danes se v Harrachovu začenja praznik poletov

STA/J.P.
13. 3. 2014, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Češki Harrachov bo do nedelje gostitelj svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Dogajanje pod Hudičevo goro se bo na letalnici Čertak začelo že z današnjimi kvalifikacijami ob 17. uri.

Nikola Miljković

Na prizorišče SP je včeraj prispela tudi šesterica slovenskih skakalcev na čelu s Petrom Prevcem in branilcem naslova Robertom Kranjcem.

Zahvaljujoč Kranjcu, ki na Češkem brani naslov svetovnega prvaka iz Vikersunda 2012, bo imela le Slovenija med vsemi reprezentancami pravico do nastopa s petimi tekmovalci v kvalifikacijah. Trije, ob Kranjcu in Prevcu, dobitniku malega kristalnega globusa za najboljšega letalca sezone, še Jurij Tepeš, imajo nastop na petkovi tekmi, prva serija bo ob 17.30, že zagotovljen.

Med vsemi reprezentancami bo le Slovenija imela pravico do nastopa s petimi tekmovalci v kvalifikacijah.

Trener reprezentance Goran Janus je za nastop v današnjih kvalifikacijah določil še Jerneja Damjana, o petem skakalcu pa se bo odločil šele po treningu med Nejcem Dežmanom in Tomažem Nagličem. Uradni trening se bo začel ob 14.30. 

Po današnjih kvalifikacijah bosta v petek na sporedu prvi dve seriji posamične tekme za naslov svetovnega prvaka, v soboto pa tretja in četrta. Za slovo od Harrachova bo v nedeljo še moštvena tekma.