Nogomet

Barcelona in PSG naslednja četrtfinalista lige prvakov

STA/J.P.
12. 3. 2014, 22.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po današnjih povratnih tekmah osmine finala lige prvakov sta znana še dva udeleženca četrtfinala. Bayernu in madridskemu Atleticu sta se danes pridružila Barcelona, ki je izločila Manchester City, ter pariški PSG, ki je bil boljši od Bayerja iz Leverkusna.

Reuters

Na današnjih povratnih tekmah je Barca zmagala z 2:1 (0:0), PSG pa prav tako z 2:1 (1:1).

Pred povratnima tekmama osmine finala je bil PSG že skorajda v četrtfinalu, saj je prvo tekmo v gosteh dobil s 4:0, Barcelona pa je domačo tekmo začela s prednostjo 2:0 s prve tekme. Skupno je bil izid PSG - Bayer na koncu prepričljivih 6:1, v Barceloni pa je bil skupni končni izid 4:1.

Že v torek sta si kot prva napredovanje zagotovila branilec naslova Bayern in madridski Atletico. Bayern je bil v dvoboju osmine finala boljši od Arsenala, Atletico pa od Milana. V Münchnu je bilo na povratni tekmi 1:1 (0:0), v Madridu pa je Atletico povratni dvoboj dobil kar s 4:1. Skupno je Bayern napredoval z izidom 3:1, Španci pa s 5:1.

Naslednji teden bo v torek Real Madrid gostil Schalke, Španci so v gosteh zmagali kar s 6:1, Chelsea pa Galatasaray (prva tekma 1:1), v sredo pa bosta še tekmi Borussia Dortmund - Zenit St. Peterburg, na prvi tekmi so lanski finalisti iz Nemčije zmagali s 4:2, ter Manchester United - Olympiakos Pirej, Grki so doma zmagali z 2:0.