Zimski športi

Filip Flisar: "Drugi bodo malo kakali v hlače, jaz ne"

STA / J.P.
19. 2. 2014, 17.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenskega smučarja prostega sloga Filipa Flisarja čaka v četrtek njegov drugi olimpijski nastop. Brkati Mariborčan je že nekaj časa v olimpijski vasi v Rosa Hutorju, izkazalo se je, da je najbrž prišel prekmalu.

Facebook

Toda to velja tudi za njegove tekmece, saj tekmovalci v krosu dolgo časa niso mogli trenirati. Zaradi slabih razmer so organizatorji progo odprli šele v torek, tako da bo imela druščina pred tekmo le dva treninga. "Tako pač je, s tem se ne obremenjujem. Če bi nas prej spustili na progo, bi jo razrili kot divji prašiči. S treningom pa sem zadovoljen, vse teče po planu. Proga je ledena, kar mi ustreza," je po treningu dejal Flisar, ki je v Vancouvru zasedel osmo mesto, to uvrstitev si želi popraviti.

Štajerec je ves čas iger dobro razpoložen, dodatno ga vzpodbujajo slovenski uspehi. 

Štajerec je ves čas iger dobro razpoložen, dodatno ga vzpodbujajo slovenski uspehi. Pravi, da je v dobri formi, ustreza pa mu tudi proga. "Proga ima velike skoke, velike elemente, drugi bodo malo kakali v hlače, jaz ne, to je kar velika prednost zame," na njemu podoben šaljivi način napoveduje tekmo. "Moja prva želja je, da pokažem vožnje, ki sem jih sposoben, rezultat me toliko ne zanima. Lahko rečem, da si želim uvrstiti od 1. do 28. mesta," pravi Flisar.

Ima pa še eno željo. Zelo rad bi tekmoval v soncu, ta mu daje dodatno energijo, v lepem vremenu je vedno dobro tekmoval: "Sovražim pa, da mi dežuje na glavo. Lani na generalki, je dež močno otežil moje delo. Zato sem imel tudi nekaj nekaj težav s smučmi."