Zimski športi

Anže Kopitar se s ponosom vrača v najmočnejšo hokejsko ligo na svetu

STA / J. P.
19. 2. 2014, 13.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Anže Kopitar, edini slovenski igralec, ki igra v severnoameriški ligi NHL, je dejal, da se s ponosom vrača v ekipo Los Angeles Kings, s katero je enkrat že osvojil naslov prvaka. Slovenski zvezdnik je, tako kot soigralci, z uvrstitvijo v četrtfinale na olimpijskih igrah v Sočiju dosegel največji uspeh v zgodovini slovenskega hokeja.

Reuters

"Mislim, da smo lahko izredno ponosni na to, kar smo tukaj dosegli. Kakšen rezultat, do kam smo prišli! V četrtfinale! Od prvega do zadnjega smo bili ekipa, od maserjev do zadnjega trenerja. Mislim, da smo zastopali državo, kot je potrebno, v pravi luči. Ta ekipa je zelo posebna, zelo malo jih je, ki imajo tako neverjeten ekipni duh. To je neverjetno," je vzrok za take nastope v Sočiju opisal Kopitar.

Slovenija je po dobrih igrah v predtekmovanju izgubila z velikima ekipama Rusijo in ZDA, premagala pa je Slovaško, četrto s prejšnjih OI. Nato je za preboj v četrtfinale visoko odpravila še Avstrijo in si priborila obračun s Švedsko, prav tako hokejsko velesilo, v kateri so vsi razen enega igralca člani ekip NHL, najmočnejše hokejske lige na svetu.

Kopitarja aprila letos ne bo v Južni Koreji, kjer si bo skušala Slovenija ponovno izboriti nastop na najvišji ravni svetovnega prvenstva, v skupino A. 

"Težko je bilo igrati s Švedi, normalno. Dve tretjini smo se dobro upirali. Pred tretjo smo si rekli, da bodo dali vse od sebe. Želeli smo dati kakšen gol, potem nihče ne bi vedel, kaj vse bi se lahko zgodilo. Težko rečem, česa je zmanjkalo. Nismo dali gola. Gotovo smo bili utrujeni, štiri tekme v petih dnevih na taki ravni, kot smo jih mi odigrali, je težko nanizati. Na koncu smo, ko so tekmeci že precej vodili, skušali še kaj narediti, pa žal danes ni šlo," je zadnjo slovensko tekmo na olimpijskem turnirju strnil Kopitar.

Kopitarja aprila letos ne bo v Južni Koreji, kjer si bo skušala Slovenija ponovno izboriti nastop na najvišji ravni svetovnega prvenstva, v skupino A. "Že na olimpijski turnir sem prišel s ponosom. Vsi v klubu so mi zaželeli srečo, ko sem odšel iz ZDA v Rusijo. Upam, da nas bodo sedaj še bolj poznali po hokeju, kot so nas. Upam tudi, da se bo ta naša zgodba nadaljevala, saj ekipa ni tako stara, da bi se razletela na koščke. Tudi brez mene so se že nekajkrat uvrstili v skupino A. Upam tudi, da bomo še kdaj igrali na olimpijskih igrah. Pravzaprav sedaj še bolj verjamem v to," je dejal Kopitar.