Filmska zgodba

O navdihujočem vzponu Luka Littlerja želijo posneti film

M.G.
5. 1. 2024, 16.43
Posodobljeno: 5. 1. 2024, 16.49
Deli članek:

Svetovni senzaciji letošnjega svetovnega prvenstva v pikadu se bo ob ponudbi, ki jo je prejel življenje najbrž obrnilo na glavo.

Profimedia
Luke Littler

16-letni Luke Littler je bil nedvomno senzacija in sladko presenečenje letošnjega svetovnega prvenstva v pikadu. Najstnik se je mnogim zapisal v srca in zagotovo je glavnina gledalcev tega športa na finalnem obračunu stiskala pesti ravno za tega bradatega mladeniča. V finalu ga je sicer premagal rojak Luke Humphries, a navkljub porazu njegovo ime ne bo šlo v pozabo, saj je dobil ponudbo, ki je najbrž ne bo mogel zavrniti.

Na svetovnem prvenstvu je zaslužil okrog 230.000 evrov, kar sicer ni slabo, vendar pa je znesek, ki mu ga je produkcijska hiša Anthonya Joshue ponudila za nakup pravic za njegovo zgodbo, drastično višja. Produkcijska hiša boksarske zvezde Anthonyja Joshue naj bi vložila večmilijonsko ponudbo, da bi pridobila dovoljenje za priredbo zgodbe 16-letnika, potem ko so si milijoni ogledali njegovo spektakularno finale proti Luku Humphriesu.

Ni pa to edina ponudba, ki jo je dobila Littlerjeva ekipa, vendar je Joshua prepričan, da je njihova ponudba daleč najboljša in da je Luke ne bo mogel zavrniti. Na spletnem portalu Sun so zapisali, da je "Anthony kot športnik opazoval Lukov neverjetni vzpon in meni, da je njegova zgodba neverjetno navdihujoča. Rad bi imel priložnost, da bi jo povedal vsem." Poznavalci razmer v povezavi z nadarjenim mladim metalcem pikad pa navajajo, da bo Luke od sponzorskih pogodb in oglaševanja zaslužil še okrog 46 milijonov evrov, kar mu bo le v nekaj mesecih povsem spremenilo življenje.